- תבנית עגולה חד פעמית או תבנית מלבנית בינונית-קטנה – ח"פ
- אפשר לחלק לתבניות עגולות אישיות ולאפות ואז לזלף מהסירופ ומהקצפת בנפרד לכל מנה
מצרכים:
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 אבקת וניל
- 1 ו- 1/2 כוס קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1 גביע יוגורט
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מעט רום
לקצפת:
- 250 מ"ל קצפת מתוקה
- 3 כפות פודינג ולניל
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים עם סוכר. מוסיפים את שאר המצרכים של בסיס העוגה.
- מעבירים לתבנית ח"פ עגולה או לתבנית ח"פ בגודל בינוני-קטן – אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד לקבלת שכבה זהובה מבחוץ.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתחים כוס מים עם כוס סוכר, מערבבים עד להמסת הסוכר יחד עם הרום – ושופכים על העוגה בעודה חמה-חמימה.
- לאחר שהעוגה התקררה – מקציפים שמנת מתוקה עם 2-3 כפות אבקת פודינג וניל ומורחים על העוגה בנדיבות.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן