אני יודעת שכולכן היום, מחר או בשישי תיכנסנה למטבח ותכנה מטעמים לכבוד שבת. אני יודעת שכולכן יודעות שצריך לדאוג למצרכים עצמם, לתבלינים, לתוספות
אבל אצלי מאד עזר כשהכנסתי לי לסדר היום (בעיקר ברביעי מהצהריים) להפשיר את הבשר והעוף שמיועדים לבישול לשבת בהפשרה מבוקרת.
מה זה אומר? במקום להגיע ברגע האחרון, לזמן הבישול ולגלות שהבשר והעוף לא הפשירו כמו שצריך ולהתחיל לחמם אותם במים רותחים או במקרוגל, או להפך – שחלילה הבשר התקלקל בגלל ששכחנו ממנו בחוץ יותר מדיי זמן (נניח שהוצאת בשר להפשרה ובערב תש כוחך, ולא הגעת לבישול שלו).
הרעיון הוא להוציא את הבשר והעוף לתוך קערה ולהניח במקרר להפשרה איטית, כזו ששומרת על הבשר מפני נזקים של חום יתר עד לבישול.
הפשרת קפואים במקרר היא תהליך בריא יותר לבישול של הבשר והעופות וגם מאפשר חיתוך והתעסקות נוחים יותר בזמן ההכנה.
לגבי הדגים – הגרסה שלי קצת שונה. אני לא מפשירה אותם כלל. אלא פשוט מוציאה מהאריזת הניילון, מסדרת בתבנית עם תבלינים, פלפלים, עגבניות, פרוסות לימון, רסק עגבניות ועוד.
לאחר מכן עוטפת את התבנית בנייר כסף ומכניסה בחזרה למקפיא או מעבירה למקרר (אם אני עושה את הפעולה בחמישי אז אפשר במקרר) שם הדגים כבר מוכנים לאפיה וכך בבוקר יום שישי רק מוציאה את התבנית להפשרה, מוסיפה שמן וירק טרי ומכניסה לאפיה בתנור. הדגים יוצאים מעולה ואני נהנית מהכנה מוקדמת!










