יום חמישי
|
18/12/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/12/2025

|

יום חמישי

טיפ של רגע אחד, שישתלם לכן בהכנות לכבוד שבת >>>

תהליך ההפשרה של עופות ובשרים יכול להיות קריטי למהלך הבישול והתוצאה הסופית. הנה כמה טיפים בנושא, לכבוד שבת קודש >>>>
| קרדיט: shutterstock

אני יודעת שכולכן היום, מחר או בשישי תיכנסנה למטבח ותכנה מטעמים לכבוד שבת. אני יודעת שכולכן יודעות שצריך לדאוג למצרכים עצמם, לתבלינים, לתוספות

אבל אצלי מאד עזר כשהכנסתי לי לסדר היום (בעיקר ברביעי מהצהריים) להפשיר את הבשר והעוף שמיועדים לבישול לשבת בהפשרה מבוקרת.

מה זה אומר? במקום להגיע ברגע האחרון, לזמן הבישול ולגלות שהבשר והעוף לא הפשירו כמו שצריך ולהתחיל לחמם אותם במים רותחים או במקרוגל, או להפך – שחלילה הבשר התקלקל בגלל ששכחנו ממנו בחוץ יותר מדיי זמן (נניח שהוצאת בשר להפשרה ובערב תש כוחך, ולא הגעת לבישול שלו).

הרעיון הוא להוציא את הבשר והעוף לתוך קערה ולהניח במקרר להפשרה איטית, כזו ששומרת על הבשר מפני נזקים של חום יתר עד לבישול.

הפשרת קפואים במקרר היא תהליך בריא יותר לבישול של הבשר והעופות וגם מאפשר חיתוך והתעסקות נוחים יותר בזמן ההכנה.

לגבי הדגים – הגרסה שלי קצת שונה. אני לא מפשירה אותם כלל. אלא פשוט מוציאה מהאריזת הניילון, מסדרת בתבנית עם תבלינים, פלפלים, עגבניות, פרוסות לימון, רסק עגבניות ועוד.

לאחר מכן עוטפת את התבנית בנייר כסף ומכניסה בחזרה למקפיא או מעבירה למקרר (אם אני עושה את הפעולה בחמישי אז אפשר במקרר) שם הדגים כבר מוכנים לאפיה וכך בבוקר יום שישי רק מוציאה את התבנית להפשרה, מוסיפה שמן וירק טרי ומכניסה לאפיה בתנור. הדגים יוצאים מעולה ואני נהנית מהכנה מוקדמת!

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]