יום שני

|

|

20/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/10/2025

|

יום שני

תכינו ותודו לי: עלי גפן ממולאים של מירב מלכה

עלי גפן ממולאים הם חלום של אנשים שמבינים בטעם :) הנה מתכון ברור ומדוייק לסיר הכי הכי מיוחד שתכיני השבוע!
תבשיל עלי גפן
תבשיל עלי גפן | קרדיט: shutterstock

מצרכים:

לתחתית הסיר:
  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות דקות
למילוי:
  • 3 כוסות אורז
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות קצוצות
  • שן שום קצוצה
  • בצל אחד קצוץ
תיבול:
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מיץ מ־2 לימונים סחוטים
לרוטב:
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. בישול עלי הגפן:
מבשלים את עלי הגפן במים רותחים במשך כ־10 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומניחים בצד.
2. הכנת המילוי: בקערה גדולה מערבבים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, העגבניות, השום, הבצל והתיבול.
3. מילוי וגלגול: פותחים כל עלה גפן, מניחים כפית מהמילוי במרכזו, ומגלגלים בצורה הדוקה.
4.סידור בסיר: מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
מעליהן מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצורה צפופה ומסודרת.
5.הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את הסילאן, המלח, הפלפל והמים הרותחים.
יוצקים בעדינות מעל עלי הגפן.
6.בישול: מכסים את העלים בנייר אפייה, ומניחים מעל צלחת (כמשקולת למניעת פתיחת העלים).
מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעתיים וחצי.
תבשיל עלי גפן | קרדיט: מירב מלכה
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

6 תגובות

  1. נכון צריך למצוא עלי גפן בכשרות טובה.
    אחרת העלים נגועים.
    אני מצאתי בשוק תלפיות בחיפה בכשרות חתם סופר.

    1. נכון די קשה להשיג בכשרות בסופרים
      בסוף דווקא מצאתי בסופר ליד הבית שמביא יותר דברים אז יש קפוא בכשרות
      וגם בשווקים ניתן להשיג בד״כ

  2. האם עלי הגפן עניים מתולעים?כי הבנתי שנורא קשה לנקות אותם, מאוד נגועים
    האם מוכרים בכשרות מהודרת?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]