מצרכים:
לתחתית הסיר:
- 2 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות דקות
למילוי:
- 3 כוסות אורז
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 עגבניות קצוצות
- שן שום קצוצה
- בצל אחד קצוץ
תיבול:
- ¼ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- מיץ מ־2 לימונים סחוטים
לרוטב:
- 3 כפות סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- ½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. בישול עלי הגפן:
מבשלים את עלי הגפן במים רותחים במשך כ־10 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומניחים בצד.
2. הכנת המילוי: בקערה גדולה מערבבים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, העגבניות, השום, הבצל והתיבול.
3. מילוי וגלגול: פותחים כל עלה גפן, מניחים כפית מהמילוי במרכזו, ומגלגלים בצורה הדוקה.
4.סידור בסיר: מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
מעליהן מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצורה צפופה ומסודרת.
5.הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את הסילאן, המלח, הפלפל והמים הרותחים.
יוצקים בעדינות מעל עלי הגפן.
6.בישול: מכסים את העלים בנייר אפייה, ומניחים מעל צלחת (כמשקולת למניעת פתיחת העלים).
מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעתיים וחצי.
תבשיל עלי גפן | קרדיט: מירב מלכה
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
6 תגובות
הבעיה שהשנה אי אפשר להשיג עלי גפן באף סופר
האם אפשר להשתמש בעלי גפן משומרים ובאיזו צורה
נכון צריך למצוא עלי גפן בכשרות טובה.
אחרת העלים נגועים.
אני מצאתי בשוק תלפיות בחיפה בכשרות חתם סופר.
נכון די קשה להשיג בכשרות בסופרים
בסוף דווקא מצאתי בסופר ליד הבית שמביא יותר דברים אז יש קפוא בכשרות
וגם בשווקים ניתן להשיג בד״כ
מה עם כשרות של עלי גפן? ידוע לי שזה בעייתי מבחינת תולעים
אשמח שתשלחו צורה שאפשר לנקות אותם והכשרות מתאימה לציבור שלנו.
האם עלי הגפן עניים מתולעים?כי הבנתי שנורא קשה לנקות אותם, מאוד נגועים
האם מוכרים בכשרות מהודרת?