יום שישי

|

|

17/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/01/2025

|

יום שישי

תהיה תגובה איראנית או לא? קחו מתכון לחורשט סאבזי פרסי מקורי

הסבזי מוגש לרוב, עם אורז פרסי לבן. תוכלו למצוא אותו בשבתות וחגים באירועים משפחתיים של בני העדה הפרסית ולא רק, כיום מיטב האולמות והמסעדות מתפארים ביכולתם להכין את הסבזי. יש כאלו שקוראים לו רורמה סבזי ויש שמכנים אותו 'חורשט סבזי' (ענין של מסורת ועיירת מגורים באיראן) המאכל הזה כאן לפניכן, כדי שגם אתן תוכלנה להכין אותו באופן מושלם.
מרק ירק פרסי - רורמה סאבזי
מרק ירק פרסי - רורמה סאבזי | קרדיט: shutterstock

המצרכים:

  • 1 ק"ג בשר מספר 8 / 6/ 5
  • חצי ק"ג שעועית אדומה או שעועית לוביה. (שעועית לבנה עם נקודה שחורה)
  • 5 יחידות לימון המוני/פרסי
  • חצי כוס ממיץ לימון סחוט
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 חבילת כוסברה
  • 1 חבילת סלרי
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כף אבקת מרק
  • ראש שום שלם

ההכנה: 

  • מטגנים את הבצל ומוסיפים את שיני השום, הבשר והשעועית ומרתיחים למשך כשעה על אש גבוה עם מספיק מים שיעברו כל הזמן את כמות הבשר.
  • לאחר כשעה מנמיכים את האש ומתבלים, מוסיפים את הלימון ומיץ הלימון.
  • לאחר השריית הירק ושטיפתו (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי) קוצצים אותו דק ומוסיפים את כל הירק הקצוץ לסיר.
  • מבשלים עוד כשעה ומוודאים שהבשר רך ומבושל היטב ומכבים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים