תמונה: pixabay
מצרכים:
5-6 כפות שמן זית
4 בצלים לבנים בינוניים, קלופים
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
3 ענפי בצל ירוק, חלק לבן וירוק
1 ו-1/2 כוסות אורז מלא (מכל סוג שאוהבים)
3/4 כוס עדשים שחורות
1 כפית שטוחה בהרט – לא לוותר
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח (אפשר גם יותר)
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס צנוברים
4 כוסות מים רותחים
להגשה (לא חובה) – מעט פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
– שמים את האורז בקערה עם הרבה מים, עד כיסוי ויותר, למשך 20-30 דקות. פעם או פעמיים באמצע מסננים את המים ושוב ממלאים במים. בסיום מסננים היטב מכל הנוזלים.
– בינתיים פורסים את הבצלים לרצועות בעובי 1/2 ס”מ ואת הסלרי והבצל הירוק פורסים לפרוסות/טבעות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן, הבצל הירוק והסלרי עד שהבצל מזהיב לגמרי. סבלנות בשלב הזה ולא למהר (גם ככה האורז בהשרייה). אנחנו רוצים כאן בצל שחום יפה. במידה והשמן נספג כבר והבצל מתחיל להשרף אפשר להוסיף 1/3 כוס מים רותחים ולהמשיך לטגן עד שהמים מתאדים לגמרי.
– מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל ביחד במשך 3-5 דקות או עד שהצנוברים מזהיבים.
– מוציאים חצי מכמות הבצל עם הצנובר– מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל ביחד במשך 3-5 דקות או עד שהצנוברים מזהיבים.
– מוציאים חצי מכמות הבצל עם הצנוברים לקערה ושומרים בצד.
– לסיר עם חצי מכמות הבצל הזהוב מוסיפים אורז שטוף ומסונן, עדשים שחורות (אין צורך להשרות אפשר לשטוף אבל לא חובה) ותבלינים ומטגנים הכל ביחד במשך 3 דקות. בשלב הזה אפשר להוסיף קצת שמן זית.
– מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומעבירים ללהבה הכי קטנה. סוגרים עם מכסה ומבשלים במשך 35-45 דקות או עד שהאורז מוכן.
– בסיום הבישול סוגרים את הגז אבל משאירים את המכסה סגור למשך 10 דקות לפני שפותחים, מוסיפים את הבצל והצנוברים ששמרנו בצד ומגישים.