כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

מג’דרה מאורז מלא עם עדשים שחורות | בתאל בראון

תבשיל פרווה בעל ערכים תזונתיים מעולים עם טעם מיוחד של מג'דרה אותנטית - רייחנית ומושקעת!

תמונה: pixabay

 

מצרכים:
5-6 כפות שמן זית
4 בצלים לבנים בינוניים, קלופים
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
3 ענפי בצל ירוק, חלק לבן וירוק
1 ו-1/2 כוסות אורז מלא (מכל סוג שאוהבים)
3/4 כוס עדשים שחורות
1 כפית שטוחה בהרט – לא לוותר
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח (אפשר גם יותר)
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס צנוברים
4 כוסות מים רותחים
להגשה (לא חובה) – מעט פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:
– שמים את האורז בקערה עם הרבה מים, עד כיסוי ויותר, למשך 20-30 דקות. פעם או פעמיים באמצע מסננים את המים ושוב ממלאים במים. בסיום מסננים היטב מכל הנוזלים.
– בינתיים פורסים את הבצלים לרצועות בעובי 1/2 ס”מ ואת הסלרי והבצל הירוק פורסים לפרוסות/טבעות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן, הבצל הירוק והסלרי עד שהבצל מזהיב לגמרי. סבלנות בשלב הזה ולא למהר (גם ככה האורז בהשרייה). אנחנו רוצים כאן בצל שחום יפה. במידה והשמן נספג כבר והבצל מתחיל להשרף אפשר להוסיף 1/3 כוס מים רותחים ולהמשיך לטגן עד שהמים מתאדים לגמרי.
– מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל ביחד במשך 3-5 דקות או עד שהצנוברים מזהיבים.
– מוציאים חצי מכמות הבצל עם הצנובר– מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל ביחד במשך 3-5 דקות או עד שהצנוברים מזהיבים.
– מוציאים חצי מכמות הבצל עם הצנוברים לקערה ושומרים בצד.
– לסיר עם חצי מכמות הבצל הזהוב מוסיפים אורז שטוף ומסונן, עדשים שחורות (אין צורך להשרות אפשר לשטוף אבל לא חובה) ותבלינים ומטגנים הכל ביחד במשך 3 דקות. בשלב הזה אפשר להוסיף קצת שמן זית.
– מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומעבירים ללהבה הכי קטנה. סוגרים עם מכסה ומבשלים במשך 35-45 דקות או עד שהאורז מוכן.
– בסיום הבישול סוגרים את הגז אבל משאירים את המכסה סגור למשך 10 דקות לפני שפותחים, מוסיפים את הבצל והצנוברים ששמרנו בצד ומגישים.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

עקבות במים | אביה .פ.

לפני 10 שעות

|

0

בודדה? מישהו למעלה שולח לך חיבוק | ליאת קרן

לפני 10 שעות

|

0

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 11 שעות

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 21 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 24 שעות

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0