יום שישי

|

|

23/05/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/05/2025

|

יום שישי

אורחת על הפלטה: קציצת חמין מהבילה ושבתית

קציצת בשר מושלמת שנחה בסיר החמין עד לסעודת הבוקר, נפרסת איך אתם רוצים ומתחסלת במהירות האור
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון/הודו טחון
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שמן
  • בצל מגורד או קישוא מגורד
  • תבלינים: פפריקה, תבלין סטייק/שווארמה, כוסברה טחונה, אבקת מרק

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את הטחון עם הקמח, הביצה, השמן והבצל המגורד
  2. נוסיף תבלינים ואם העיסה יבשה, נוכל להוסיף מעט מהרוטב של החמין (לרוב אין צורך).
  3. כשהעיסה אחידה, נעביר אותה כמו שהיא, בזהירות לסיר החמין אל תוך הרוטב. (כשהחמין ברובו מבושל)
  4. נשאיר לבישול יחד עם החמין ושמירת החום על הפלטה עד זמן סעודת הבוקר.

בתיאבון ושבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

2 תגובות

  1. המתכון לא כל כך ברור. זה נראה ששמו את הבשר הטחון בתבנית אנגליש קייק ולא בסיר חמין. זה נראה כמו קלופס של האשכנזים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים