ארוחת ראש חודש: כדורי פלאפל / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית,משך ההכנה שעה, ארבעים כדורי פלאפל.
החומרים:
1/2 קג' גרגרי חומוס
2 פלפל חריף
1 בצלים
1 פלפלים אדומים
2 חבילת כוסברה טרייה ללא הגבעולים
6 שיני שום
2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפית מלח
3-1 כפות מים (לפי הצורך)
2 כפית סודה לשתייה
1 בקבוק שמן קנולה לטיגון

צילום: אלי סגל
צילום: אלי סגל

ההכנה:

מכניסים את החמוס לקערה גדולה ממלאים את הקערה במים ומשרים את גרגרי החומוס במשך 8
שעות ,בוררים היטב.
קולפים את הבצל הפלפלים האדומים הפלפלון החריף והשום וחותכים לרבעים ,טוחנים במכונת בשר את
החומוס הכוסברה והירקות. מעבירים לקערה גדולה , מוסיפים את התבלינים אבקת הסודה לשתייה והמים
.אם העיסה יבשה מידי מוסיפים מעט מים.לוקחים כפית מהעיסה ויוצרים כדור קטן .
מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק, מכנסים את כדורי הפלאפל לשמן החם ומטגנים על להבה בינונית
במשך שלוש דקות עד שהכדור משחים. מוציאים את כדורי הפלאפל בכף מחוררת ומעבירים למסננת
מגישים חם עם סלט ירקות ופיתה.
העיסה טובה בהקפאה

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

  1. רק לאחרונה גיליתי שאפשר להכין כדורי פלאפל לבד בבית… כ"כ פשוט וטעים!!!! לא תרצו יותר לקנות אבקה או כדורים קפואים… יש לזה גם ערך תזונתי (מלבד הטיגון…)
    רק חשוב להדגיש שהחומוס לא עובר בישול!! רק השריה.
    ממליצה מאד לנסות (תכינו רק את מס' הכדורים שתרצו ואת השאר תקפיאו בצורת כדורים כי זה טעים רק שזה ממש טרי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.