לצלי
בשר מספר 4 כתף מרכזי
מצרכים:
שמן, בצל, גזר
3-4 שיני שום
3-4 גבעולי סלרי
תבלינים- מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי
עלי דפנה וכמון (מה שאין לא חובה)
לרוטב ערמונים ופטריות:
בצל
חבילת פטריות
2 חבילות ערמונים
אופן הכנת הצלי:
מטגנים את הבשר לסגירה מכל הכיוונים בשמן חם ומעבירים לסיר לחץ
באותו הסיר מוסיפים את הירקות ומקפיצים בשמן ומעבירים לסיר לחץ עם השמן
מתבלים במלח, פלפל. אם יש פלפל אנגלי ועלי דפנה לשים גם.
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר ומבשלים על אש בינונית כשעה.
במידה ואין סיר לחץ עושים הכל בסיר רגיל ומבשלים כשעה וחצי.
מוציאים את הבשר מהציר ומקררים
פורסים את הבשק לפרוסות נגד הסיבים.
חשוב מאוד שהבשר יתקרר כדי שניתן יהיה לפרוס בקלות לפרוסות שלמות.
לסנן את הציר ולשמור.
הכנת הרוטב:
בסיר מחממים שמן, מוסיפים בצל פרוס
פיטריות וערמונים
מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון
מוסיפים מציר הבישול כ3 כוסות
מבשלים על אש בינונית כ10 דקות
מוסיפים את הבשר הפרוס ומבשלים כרבע שעה להתמזגות הטעמים.
בתאבון!