פלאפל טונה אפוי וקל / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה , משך הכנה כחצי שעה , 20 כדורי פלאפל קטנים
החומרים :
3 קופסאות טונה בשמן מסוננות היטב.
(אפשר להכין מטונה במי מלח להפחתת הערך הקלורי של המנה)
4 שיני שום
2 בצלים חתוכים לרבעים
1/2 חבילת כוסברה
3 כפות פתיתי שיבולת שועל דקה
2 ביצים
1 גזר מגורר דק
1 כפית מלח
1 כפית כמון
2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה

צילום : אלי סגל
צילום אלי סגל

ההכנה:
מכניסים את הבצל השום הכוסברה והביצים למעבד מזון וטוחנים .
מוסיפים את הטונה התבלינים הגזר המגורר ופתיתי שיבולת השועל וטוחנים עד שמתקבלת
עיסה דביקה.
בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ,אפשר להיעזר בכף המיוחדת להכנת כדורי פלאפל,
מניחים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה .
אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהקציצות משחימות.
מגישים חם

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.