לכבוד ר"ח: מתכון לפלאפל ביתי אמיתי

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך
פירורים משתי פרוסות לחם (אפשר לפורר במעבד מזון)
5 שיני שום כתושות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
ג. מכסים ומניחים בצד לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
ו. יוצרים כדורים ומטגנים עד לקבלת צבע של פלאפל. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.

להגיש חם לצד פיתות, חומוס, סלט קצוץ וטחינה


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.