מצרכים:
חבילת דגי מרלוזה (כ1.5 ק"ג)
5 תפו"א
כף רוזמרין
3 שיני שום
1 בצל
שמן זית
לימון
תבלינים: מלח, פלפל, תבלין דג, חצי כפית כורכום, כפית כמון
אופן ההכנה:
נשטוף ונחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות (לא חייבים לקלף!) ונסדר על מגש תנור. כך נעשה עם הבצל והשום ונתבל בכל התבלינים ונכניס לתנור ל-20 דקות על חום מירבי.
בינתיים נשרה את הדג במיץ לימון ומעט מלח. נפרוס את הלימון. נוציא את תפוחי האדמה מהתנור ונפרוס מעליהם את הלימון ואת הדגים, נפזר תיבול ונאפה לעוד כ-20 דקות על חום של 200 מעלות.
בהצלחה!!!