המצרכים:
2 ק"ג בשר מספר 8 (שריר הזרוע) עדיף עם שכבת שומן
1 גמבה
1 קופסת פטריות משימורים/מסלסלה
2 בצלים
3 שיני שום
4 עלי דפנה
תבלינים: 2 כפות פפריקה. 2 כפות אבקת מרק. מלח. פלפל שחור. כף כמון.
ההכנה:
מניחים את הבשר בסיר עם מים רותחים שמכסים את הבשר, מוסיפים בצל קטן שלם ועלי דפנה ומרתיחים כשעה על אש גבוהה.
בסיר שטוח ורחב מטגנים בצל שלם גדול. את הבשר שהורתח פורסים (שומרים את המים) ומניחים על הבצל המטוגן, שופכים מעל את המים של הרתיחה עם עלי הדפנה והבצל הקטן.
פורסים את הגמרה לרצועות דקיקות. מתבלים את הרוטב של הבשר ומוסיפים את השום, הפטריות והגמבה.
מבשלים לעוד כשעה וחצי עד לקבלת רוטב חום יפה ובשר רך-רך
מעולה במיוחד להגיש עם קוסקוס או אורז לבן.
בהנאה ובהצלחה!!!