מצרכים:
- 2 ק"ג לשון בקר שלימה
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- עלי דפנה
- סלסלת פטריות שמפיניון
- שמן
- תבלינים: כף אבקת מרק, כף אבקת רוטב פטריות גדושה, כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף כמון, כפית כורכום.
אופן ההכנה:
- מרתיחים במים ומעט עלי דפנה את הלשון השלימה עד להתרככות (כשעה) ומקלפים בעזרת סכין את הקליפה הקשקשית הקשה ואת העור – עד כמה שניתן. ניתן להעזר בקולפן ירקות לקילוף חלקים דקים יותר, הכי טוב להשתמש בסכין דקה וחדה.
- פורסים את הלשון לפרוסות דקות ויפות.
- בסיר רחב מטגנים פרוסות בצל גדול, מוסיפים את שיני השום ומניחים מעל את פרוסות הבשר.
- מתבלים, מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועלי דפנה.
- מוסיפים מעט שמן ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים עד לריכוך ובישול מלא, בחצי שעה האחרונה מוסיפים את הפטריות ומוסיפים תיבול ומים אם יש צורך.
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










