יום שישי
|
05/12/2025

לאישה החרדית

|

|

|

05/12/2025

|

יום שישי

זה מה שהכנתי לשבת: פרוסות בקר מס' 6 עם פטריות שמפניון בתנור

אמנם היום רק יום ראשון - אבל דווקא בגלל זה אני רוצה לשחזר לכם באופן מדוייק את המנה הזאת שיצאה כל כך מוצלחת ומשובחת, תשמרו אותה לשבת הקרובה!
בשר בקר בתנור עם פטריות, יין וסילאן
בשר בקר בתנור עם פטריות, יין וסילאן | קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • נתח מספר 6
  • 1 בצל גדול
  • סלסלת פטריות טריות
  • כוס יין אדום יבש/חצי יבש/מתוק
  • חצי כוס סילאן
  • כפית שום כתוש או 5 שיני שום
  • תבלינים: כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, כף כמון, כף ראס אל חנות, כף אבקת מרק.
  • שמן קנולה / שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הבשר עם מים רותחים עד לריכוך – למשך כשעתיים.
  2. מקררים ומעבירים לקרש חיתוך ובעזרת סכים חדה פורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-1ס"מ.
  3. בתבנית תנור עבה פורסים את הבצל ומניחים מעל את פרוסות הבשר באופן מדורג.
  4. מתבלים ומוסיפים יין וסילאן, מוסיפים את הפטריות השלימות בין פרוסות הבשר ומעליהן ומוסיפים שמן זית מעל הכל.
  5. מוסיפים חצי כוס מים ועוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור לאפיה של כ-50 דקות בחום של 180 מעלות.
  6. לאחר מכן מוציאים את הנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.

בתיאבון ובהנאה!

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]