יום שישי

|

|

17/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/10/2025

|

יום שישי

'המלכה בלבן' עוגת מוס גבינה וקרמל / מלכי אדלר

צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

עוגה לבנה וחגיגית עם טוויסט של קרמל מלוח, בסיס של עוגת קרמל אפויה ומעליה קרם קרמל מלוח, כל זה עטוף בעוגת גבינה קרה..

2 עוגות אינגליש קייק אורך 25 ס”מ
או עוגה קוטר 22

צילום: מלכי אדלר
צילום: מלכי אדלר

חומרים:

בסיס קרמל

80 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר
63 גרם חמאה
30 מ”ל מים
60 גרם אבקת שקדים
2 חלמונים
2 חלבונים
60 גרם סוכר אינברטי
38 גרם (2.5 כפות) קמח

קרמל רך

150 גרם (3/4) סוכר
150 גרם (2/3 כוס) שמנת
משחת וניל או מקל וניל
120 גר’ חמאה
1 גרם מלח (רצוי מלח אטלנטי)

מוס גבינה

240 גר’ חלב
1/2 כפית משחת וניל
4 חלמונים
90 גר’ סוכר
30 גר’ קורנפלור
10 גר’ ג’לטין מומס ב60 מ”ל מים
400 גר’ גבינת שמנת 30%
400 גר’ שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בסיס קרמל

  • שמים סוכר בסיר עם תחתית עבה ומכינים קרמל עד לקבלת צבע ענברי
  • מוסיפים מים חמים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומסירים מהאש.
  • מצננים מעט, מוסיפים חמאה, מערבבים להמסה ומצננים.
  • מקציפים חלבונים וסוכר אינברטי ומקפלים לתערובת
  • מקפלים חלמונים
  • מנפים את הקמח ואבקת השקדים ומקפלים לתערובת
  • יוצקים לתבנית 20X30
  • אופים 170 מעלות 15 דק’
  • חותכים 2 רצועות 23 על 7 ס”מ
משתמשים במחצית מכמות הבסיס האפוי. קשה להכין כמות יותר קטנה, ניתן להקפיא את העודף ולהשתמש לעוגות נוספות או לחתוך 2 רצועות לשים באמצע גנאש ולאכול כעוגה בחושה.
קרמל רך
  • שמים סוכר בסיר עם תחתית עבה ומכינים קרמל עד לקבלת צבע ענברי
  • מוסיפים שמנת חמה ומבשלים ל108 מעלות
  • מצננים ל70 מעלות, מוסיפים חמאה וטוחנים בבלנדר מוט
  • מצננים 3-4 שעות במקרר
  • מורחים על רצועות הבסיס. מקפיאים עד שמכינים את המוסמוס גבינה
    • מרתיחים חלב ומשחת וניל.
    • בקערה נפרדת טורפים יחד סוכר, חלמונים , וקורנפלור
    • יוצקים בזרם דק את החלב מעל תערובת החלמונים ומחזירים לסיר
    • מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה.
    • יוצקים מעל הגבינה והג’לטין וטוחנים. מצננים ל25 מעלות
    • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינה
    • יוצקים לתבנית ומטביעים את הבסיס עם הקרמל.
    • מקפיאים היטב כ6 שעות ומשחררים מהתבנית
    • לפני ההגשה מפשירים כ4 -5 שעות במקרר

לאתר של מלכי אדלר לקינוחים נוספים כנסי לאתר של malkiadler

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]