עוגת גבינה עם תחתית בצק מלוח / באשי ארליך

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לתחתית בצק מלוח:

100 גרם חמאה

1 כף מים

1 חלמון

2 גרם מלח

כפית סוכר

1 כוס קמח

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח לתערובת חלקה, מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק.

מרדדים את הבצק

על משטח מקומח מעבירים לתבנית ואופים כ20 דקות  160 מעלות.

מקררים.

קורצים עיגול לפי הגודל תבנית שהולכים להשתמש בו, מעבירים לתבנית.

לתערובת העוגה:

550 גרם גבינת שמנת

כוס גדושה סוכר

4 ביצים M

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

200 גרם שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

לציפוי: שמנת חמוצה

אופן הכנת תערובת הגבינה:

מערבבים גבינה וסוכר, מוסיפים את הביצים ותמצית.

מחממים מעט את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ ומערבבים לתערובת חלקה.

מאחדים את 2 התערובות ויוצקים לתבנית מעל הבצק החצי אפויה.

אופים ב130 מעלות כשעה וחצי, אם במהלך האפיה העוגה מתחילה לעלות בצדדים יש לפתוח את הדלת ל2 דקות.

מקררים את העוגה כשעה ומורחים שמנת חמוצה ומחזירים ל5 דקות.

קישוט לאחר האפיה: זילוף של ריבת חלב, עם השראה של חג השבועות: פרחים מבצק סוכר, מומלץ להניח קרוב לשימוש, כי זה מוריד צבע על העוגה, או לפסל פרחים רק מבצק סוכר לבן.

בקרו באתר שלי: http://mycards.co.il/media/erlichs/

 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.