לתחתית בצק מלוח:
100 גרם חמאה
1 כף מים
1 חלמון
2 גרם מלח
כפית סוכר
1 כוס קמח
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח לתערובת חלקה, מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק.
מרדדים את הבצק
על משטח מקומח מעבירים לתבנית ואופים כ20 דקות 160 מעלות.
מקררים.
קורצים עיגול לפי הגודל תבנית שהולכים להשתמש בו, מעבירים לתבנית.
לתערובת העוגה:
550 גרם גבינת שמנת
כוס גדושה סוכר
4 ביצים M
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
200 גרם שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
לציפוי: שמנת חמוצה
אופן הכנת תערובת הגבינה:
מערבבים גבינה וסוכר, מוסיפים את הביצים ותמצית.
מחממים מעט את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ ומערבבים לתערובת חלקה.
מאחדים את 2 התערובות ויוצקים לתבנית מעל הבצק החצי אפויה.
אופים ב130 מעלות כשעה וחצי, אם במהלך האפיה העוגה מתחילה לעלות בצדדים יש לפתוח את הדלת ל2 דקות.
מקררים את העוגה כשעה ומורחים שמנת חמוצה ומחזירים ל5 דקות.
קישוט לאחר האפיה: זילוף של ריבת חלב, עם השראה של חג השבועות: פרחים מבצק סוכר, מומלץ להניח קרוב לשימוש, כי זה מוריד צבע על העוגה, או לפסל פרחים רק מבצק סוכר לבן.
בקרו באתר שלי: http://mycards.co.il/media/erlichs/