לבצק:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס אבקת שקדים
1 1/3 כוסות קמח
למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% מסוננת מנוזלים.
2 שמנת חמוצה
1 גבינת שמנת
כוס סוכר
7 ביצים שלמות
4 כפות קורנפלור גדושות.
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק מלבד הקמח במיקסר.
לבסוף מוסיפים קמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים על גבי נייר אפיה בתבנית מלבנית בינונית.
מקפיאים ל20 דק. אופים כחצי שעה עד להשחמה נאה. (למשקיעות עדיף לאפות אפיה עיוורת 20 דק ועוד 10 דק פתוח) בחום בינוני.
מכינים את המילוי:
מערבבים בקערה את כל החומרים ושופכים על הקלתית האפויה
אופים 50 דק בחום 160.
לכבות התנור ולהוציא מייד את העוגה. לקרר.
לצפות בגנאש:
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שןקולד חלב
3 כפות נוגט
לפזר ברס אגוזים
הערות:
כוס של 220 מ"ל ולא ח"פ קר
ניתן להכין את העוגה בתבנית פאי בקוטר 26 אך הכמות של המלית משתנה. להוריד בדיוק חצי מהחומרים. הבצק נשאר אותו כמות מתקבל פאי נמוך.
ניתן להחליף את הגבינות בגבינות רזות יותר. במקום גבינת שמנת או השמנת טוב טעם. יוצא גם טעים מאוד.
לבריאות!