יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

אקלרים במילוי שנטילי שוקולד חלב נוגט / סיון לוי

מתכון אחד שבעצם מכיל 4 מתכונים מיוחדים כשהשילוב שלהם יוצר מנה מרשימה טעימה ומיוחדת לחג!.

האקלרים המוצלחים של ברוכי קופטייל.

חומרים:

500 גרם מים (אם רוצים חלבי מחליפים חצי מכמות המים בחלב)

10 גרם סוכר

10 גרם מלח

200 גרם שמן

300 גרם קמח

450 גרם ביצים (בין 7-8 ביצים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל190 מעלות

מרתיחים בסיר מים, מלח, סוכר ושמן

מוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן עד להיפרדות הבצק מהדפנות

מעבירים לקערת מיקסר ומערבבים עם מערבל K עד שנוגעים בקערה והיא כבר לא חמה,

מוסיפים בהדרגה  2/3 מכמות הביצים ובודקים בעזרת האצבעות את מצב הבצק, אם הבצק נקרע מידי, מוסיפים עוד קצת מהביצים ובודקים שוב. עד שמגיעים למצב שבו הבצק יוצר חוט במשיכה בין האצבעות כמו מסטיק, ברגע שמגיעים למצב כזה לא מוסיפים יותר ביצים. מכניסים לשקית זילוף עם צנטר כוכב פסים לאורך בצורת אקלר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180מעלות, אופים חצי שעה בתנור. שימי לב: אסור לפתוח את דלת התנור ב15 דקות הראשונות!

מצננים.

 

למילוי הטעים:)

שנטילי שוקולד חלב-נוגט

החומרים:

150 גרם שמנת

75 גרם שוקולד חלב

5 גרם ג'לטין

25 גרם מים

35 גרם מחית נוגט

150 גרם שמנת מתוקה קרה

אופן הכנה:

משרים את הג'לטין במים. מחממים שמנת יוצקים מעל השוקולד והג'לטין. טוחנים הכל בעזרת בלנדר מוט עד לתערובת אחידה. אחר כך מוסיפים  מחית נוגט ושמנת קרה תוך כדי טחינה. מקררים במקרר למשך 4-6 שעות מקציפים ומעבירים לשקית זילוף.

 

דיסקית קראנצ'ית

100 גרם מטבעות שוקולד חלב

40 גרם חמאת קקאו

125 גרם ממרח קקאו אגוזי לוז

50 גרם פייטה

1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה לשימון התבנית.

הכנה:

ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב. משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ ומכניסים למקרר. לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל הרצוי.

גנאש שוקולד לבן

90 גרם מטבעות שוקולד לבן

180 מ"ל שמנת מתוקה 38%

הכנה:

מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק מעבירים לקירור של לפחות 4 שעות ומקציפים עם וו גיטרה על מנת שהקצף לא יישבר. ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב צפוף.

 

הרכבת המנה:

בעזרת סכין שנונה פורסים את האקלר לשניים

מזלפים שכבה שנטילי חלב- נוגט

מניחים בזהירות דיסקית קראנץ,

מזלפים גנאש שוקולד לבן וסוגרים את האקלר

אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.

 

זהו קיבלתם מנה מושלמת!

 

 

 



 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים