אחרי כמה ניסיונות ושינויים הגעתי למתכון המדוייק שיצא בהיר יפה מרקם קרמי , אוורירי ומושלם. הפרחים אכילים אבל לא חלק מהמתכון כדי לא לסבך אתכן:)
אז ככה לבסיס יש 2 אופציות :
אופציה ראשונה לתחתית העוגה:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
80 גרם חמאה מומסת
כף גדושה פרלינה לוז (לא חובה)
אופן ההכנה:
המיסי את החמאה, טחני את הביסקוויטים וערבבי הכל יחד. לשטח ברינג 22 קוטר לגובה חצי ס"מ – אין צורך באפיה.
אופציה שניה לתחתית העוגה:
180 גרם קמח
20 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה רכה
60 אבקת סוכר
ביצה m
רבע לימון סחוט
קורט מלח
אופן ההכנה:
להקרים את החמאה עם הסוכר והביצה אחר כך להוסיף את היבשים והלימון
לשטח ברינג 22 קוטר לגובה חצי ס"מ ולאפות עד להזהבה.
לקרר ולהכין את הבלילה
חומרים לבלילה:
2 שמנת נפוליאון
1 שמנת חמוצה
1 גבינה 9%
150 גרם סוכר
5 ביצים L
כפית משחת וניל (לא לוותר!)
200 גרם שוקולד לבן מומס עם 100 גרם שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
לערבב את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס .
להוסיף את הביצים אחת אחת
להוסיף את השוקולד לבן בהדרגה ובסוף את הוניל .
לאפות 140 מעלות בין שעה וחצי לשעתיים עד שהשוליים מתייצבים והמרכז רוטט.
להוציא לקירור של חצי שעה.
לציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות שמנת מתוקה
לערבב את החומרים למרוח כמעט עד סוף השוליים
ולהכניס לתנור ל 5 דקות לקרר לילה .
בתיאבון!
מזל
3 תגובות
נראה טוב, מה זה משחת וניל, הכוונה למלית וניל רגילה או משהו אחר? ואיפה קונים? תודה
איפה ניתן להשיג פרחים אכילים בכשרות?
אפשר במקום הנפוליאון גבינה לבנה?