עוגת גבינה אפויה בנגיעות שוקולד לבן / מזל פנחס

שיתוף ב email
שיתוף ב print

אחרי כמה ניסיונות ושינויים הגעתי למתכון המדוייק שיצא בהיר יפה מרקם קרמי , אוורירי ומושלם. הפרחים אכילים אבל לא חלק מהמתכון כדי לא לסבך אתכן:)
אז ככה לבסיס יש 2 אופציות :

אופציה ראשונה לתחתית העוגה:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
80 גרם חמאה מומסת
כף גדושה פרלינה לוז (לא חובה)

אופן ההכנה:
המיסי את החמאה, טחני את הביסקוויטים וערבבי הכל יחד. לשטח ברינג 22 קוטר לגובה חצי ס"מ – אין צורך באפיה.

אופציה שניה לתחתית העוגה:
180 גרם קמח
20 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה רכה
60 אבקת סוכר
ביצה m
רבע לימון סחוט
קורט מלח

אופן ההכנה:
להקרים את החמאה עם הסוכר והביצה אחר כך להוסיף את היבשים והלימון
לשטח ברינג 22 קוטר לגובה חצי ס"מ ולאפות עד להזהבה.

לקרר ולהכין את הבלילה

חומרים לבלילה:
2 שמנת נפוליאון
1 שמנת חמוצה
1 גבינה 9%
150 גרם סוכר
5 ביצים L
כפית משחת וניל (לא לוותר!)
200 גרם שוקולד לבן מומס עם 100 גרם שמנת מתוקה.

אופן ההכנה:
לערבב את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס .
להוסיף את הביצים אחת אחת
להוסיף את השוקולד לבן בהדרגה ובסוף את הוניל .
לאפות 140 מעלות בין שעה וחצי לשעתיים עד שהשוליים מתייצבים והמרכז רוטט.
להוציא לקירור של חצי שעה.

לציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות שמנת מתוקה
לערבב את החומרים  למרוח כמעט עד סוף השוליים
ולהכניס לתנור ל 5 דקות  לקרר לילה .
בתיאבון!
מזל

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.