יום רביעי

|

|

22/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

22/10/2025

|

יום רביעי

עוגה קלה לצאת הצום: עוגה בחושה בסירופ תפוזים וקליפות תפוזים מקורמלות /השפית ליאורה כהן

צילום: אלי סגל
צילום: אלי סגל

דרגת קושי בינונית , משך הכנה כחצי שעה , עוגה בקוטר 42 ס"מ
החומרים:
5 ביצים שלמות
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוס קמח
1.5 כוסות סולת
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן

צילום: אלי סגל

לסירופ הסוכר:
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס קליפות תפוזים חתוכות לרצועות דקות.
ההכנה: מכניסים את הביצים והסוכר לקערת הקצפה ומקציפים במשך 3 דקות עד שמתקבלת קציפה
בהירה. מוסיפים את השמן בהדרגה.ומכבים את המיקסר. מערבבים את הקמח הסולת ואבקת האפייה
ומוסיפים לקציפת הביצים. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים עד שמתקבלת מסה ללא גושים. מרפדים
את התבנית בנייר אפיה,
אם משתמשים בתבנית סיליקון משמנים היטב את התבנית בספריי שמן . יוצקים את הבלילה לתבנית
ואופים בתנור שחומם ל -170 מעלות במשך 40 דקות.
אם אופים בתבניות אישיות משך האפייה מתקצר ל- 15 דקות.
מכינים את הקליפות המסוכרות- שוטפים ומקרצפים היטב את התפוזים , קולפים את הקליפה במקלף
ז'וליאנים או במקלף רגיל ואז חותכים את הקליפות לרצועות דקות.
מכניסים את הסוכר ומיץ התפוזים לסיר ומביאים לרתיחה . מוסיפים את קליפות התפוזים ומבשלים
במשך 10 דקות. מוציאים את קליפות התפוזים בכף מחוררת ומניחים בצלחת.
שופכים את הסירופ החם על העוגה מיד בצאתה מן התנור.
מקררים ומחלצים מהתבנית. מקשטים בקליפות המסוכרות.
העוגה טובה בהקפאה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]