קוטר תבנית 22 ס"מ
חומרים לתחתית:
150 גרם עוגיות חמאה מרוסקות
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות פרלינה לוז
חומרים לקרם:
6 גרם גלטין מושרה ב36 גרם מים קרים
500 מל' שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
כפית קרם וניל
5 חלמונים
100 גרם שוקולד לבן מומס
250 שמנת מתוקה מוקצפת למרקם יציב
אופן הכנה:
נערבב היטב את חומרי התחתית – עוגיות החמאה והפרלינה ונשטח בתבנית.
את הגלטין יש להשרות במים כרבע שעה.בינתיים להרתיח בסיר את ה 500 גרם שמנת , הסוכר והוניל.
נערבב בקערה נפרדת את החלמונים ונוסיף לתוכה את תערבות השמנת תוך כדי עירבוב , נעביר לסיר בחזרה ונערבב הכל עד להסמכה קלה.
נסיר מהאש ונוסיף את הג׳לטין .
נוסיף את השוקולד הלבן המומס ונערבב.
נקציף 250 גרם שמנת, ונערבב את התערבות מהסיר יחד עם השמנת המוקצפת. ניצוק לתבנית ונכניס להקפאה של לילה.
ציפוי העוגה:
נחלץ בזהירות את העוגה מהרינג / תבנית
נפזר סוכר חום בהיר או דמררה לשכבה דקה ומהודקת.
נקרמל עם ברנר את הסוכר .
ניתן לקשט את העוגה עם תותים, ופרחים אכילים כמו בתמונהJ
העוגה נשמרת במקפיא יש להוציא חצי שעה לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
|
תגובה אחת
היי , מה יוצא גובה העוגה בערך ?