ניתן להכין כפשטידה – אופים בתבנית בגודל 15X20 ס"מ
דרגת קושי קלה , משך הכנה 75 דקות. 15 מנות אישיות.
החומרים:
4 בטטות בינוניות
1/4 כוס שמן זית
2 גביעי שמנת חמוצה
2 ביצים טרופות
150 גר' גבינת צהובה מגוררת
50 גר' חמאה מומסת
2 כוסות קמח מעורב עם כפית אבקת אפייה
1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
100 גר' גבינה צהובה מגוררת לפיזור על המאפינס
לקישוט : 2 כפות קצח או שומשום
ההכנה:
קולפים פעמיים את הבטטות כדי להגיע לצבע הכתום העז, וחותכים לקוביות קטנות .
מניחים את קוביות הבטטה בתבנית אפייה מרופדת ומוסיפים את שמן הזית.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
שומרים כוס מקוביות הבטטה לפיזור על המאפינס לפני האפייה .
מכניסים את השמנת הביצים, הבצל הירוק המלח הפלפל גרידת אגוז המוסקט והחמאה המומסת ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והגבינה המגוררת ומערבבים עד קבלת עיסה ללא גושים. מוסיפים את הבטטות האפויות ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבניות אישיות או לתבנית גדולה . מפזרים מלמעלה את קוביות הבטטה הנותרות את הגבינה המגוררת והקצח.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 20 דקות ,אם הכנתם בתבנית אופים במשך חצי שעה.
מגישים חם. המאפינס נשמרים מספר ימים במקרר.
תגובה אחת
עשיתי את הפשטידה ויצא מעולה?