יום שלישי

|

|

21/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

21/10/2025

|

יום שלישי

מיני קראוסונים/ תהילה אביטן

החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 מרגרינה בלי מלח
4 ביצים
4 כפות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
החומרים לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
3 סוכר וניל
אופן הכנת הבצק:
ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או על להבה נמוכה.
מערבבים בקערת מיקסר בעזרת הוו גיטרה את החומרים תחילה יבשים ולאחר מכן רטובים.
מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל5 חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה דק ועגול וחותכים לצורת עיגול גדול (ניתן לעשות זאת גם בעזרת מכסה של סיר).
חותכים את העיגול ל2 ואז ל4 עד שיווצרו לנו 24 משולשים ארוכים ושווים.
מתחילים לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר כך שיווצר קראוסון.
מסדרים את הקראוסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים על 180 מעלות (עדיפות לתוכנית טורבו) כ-10 דקות או עד שהם מזהיבים.
ממשיכים ליצור קראוסונים עם שאר הבצק שנשאר.
אופן הכנת הסירופ:
בסיר קטן מרתיחים את כל החומרים כל להבה גבוהה כ-15 דקות ומערבבים מדי פעם.
מכניסים את הקראוסונים החמים  לתוך הסירופ כשהוא קר.
דואגים שהסירופ יגיע לכל הצדדים של הקראוסונים.
ומגישים.
בתאבון!

תהילה אביטן

0504153020

[email protected]

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]