עוגיות מושלגות לבוקר מושלג / תהילה אביטן

שיתוף ב email
שיתוף ב print
מצרכים (18-20 עוגיות מושלגות):
3 כפות (30 ג') אבקת קקאו
חצי כוס (100 ג') סוכר
4 כפות (32 ג') שמן
חצי כפית (3 ג') תמצית וניל (לא חובה)
1 ביצה
3/4 כוס קמח לבן (105 ג') מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה
רבע כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ (50 ג')
1-2 כפות מים (*להוסיף רק במקרה של שימוש בביצה קטנה ולפי הצורך)
לציפוי: אבקת סוכר (3-4 כפות)
צילום: תהילה פריאגן
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 25-30 דקות (עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס"מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהעוגיות נעשות יציבות מבחוץ אך נשארות רכות בפנים. מוציאים ומצננים מעט.
הערות:
*אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני ולשמור במקרר.
*אם העוגיות השתטחו מאוד במהלך האפיה זה אומר שהבצק היה חם ורך מידי לפני האפיה. חשוב להקפיד לעבוד מהר כדי שהבצק יישאר יציב וקר והכדורים יהיו יציבים.

תהילה אביטן

0504153020

tehilali3020@gmail.com

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

10 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.