מצרכים (18-20 עוגיות מושלגות):
3 כפות (30 ג') אבקת קקאו
חצי כוס (100 ג') סוכר
4 כפות (32 ג') שמן
חצי כפית (3 ג') תמצית וניל (לא חובה)
1 ביצה
3/4 כוס קמח לבן (105 ג') מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה
רבע כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ (50 ג')
1-2 כפות מים (*להוסיף רק במקרה של שימוש בביצה קטנה ולפי הצורך)
לציפוי: אבקת סוכר (3-4 כפות)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 25-30 דקות (עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס"מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהעוגיות נעשות יציבות מבחוץ אך נשארות רכות בפנים. מוציאים ומצננים מעט.
הערות:
*אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני ולשמור במקרר.
*אם העוגיות השתטחו מאוד במהלך האפיה זה אומר שהבצק היה חם ורך מידי לפני האפיה. חשוב להקפיד לעבוד מהר כדי שהבצק יישאר יציב וקר והכדורים יהיו יציבים.
תהילה אביטן
0504153020
tehilali3020@gmail.com
10 תגובות
נראה טוב והמתכון קל לא כבד מדי.בהחלט אכין נראה מגרה מאוד.!
להשתמש בכוס מדידה אוניבסאלית, או כוס חד פעמית?
כוס מדידה.
או לשקול את המצרכים לפי הרשום במתכון.
בהצלחה !
יש אפשרות להוריד את הביצה ?
פשוט הילד שלי אלרגי לביצים.
על כמה מעלות אופים את העוגיות???
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
מדהים כמו תמיד.
תודה רבה על המתכון !!!!
הכנתי ויצא טעים אשששש זללו פה הכל….
הופההה
תהילה מהמם!!!!!!!!!
אחלה צילום!
נראה מגרהה…
תהילה!!!!!!!!!
לא
את אלופה!!!!!!!!!!
איזה מטורף הזויה אחת
צילום מטורף
והמתכון נראה עסיסי
רצה להכין–