יום שישי

|

|

18/07/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/07/2025

|

יום שישי

עוגיות מושלגות לבוקר מושלג / תהילה אביטן

צילום: תהילה פריאגן
מצרכים (18-20 עוגיות מושלגות):
3 כפות (30 ג') אבקת קקאו
חצי כוס (100 ג') סוכר
4 כפות (32 ג') שמן
חצי כפית (3 ג') תמצית וניל (לא חובה)
1 ביצה
3/4 כוס קמח לבן (105 ג') מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה
רבע כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ (50 ג')
1-2 כפות מים (*להוסיף רק במקרה של שימוש בביצה קטנה ולפי הצורך)
לציפוי: אבקת סוכר (3-4 כפות)
צילום: תהילה פריאגן
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 25-30 דקות (עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס"מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהעוגיות נעשות יציבות מבחוץ אך נשארות רכות בפנים. מוציאים ומצננים מעט.
הערות:
*אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני ולשמור במקרר.
*אם העוגיות השתטחו מאוד במהלך האפיה זה אומר שהבצק היה חם ורך מידי לפני האפיה. חשוב להקפיד לעבוד מהר כדי שהבצק יישאר יציב וקר והכדורים יהיו יציבים.

תהילה אביטן

0504153020

[email protected]

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

10 תגובות

    1. תהילה!!!!!!!!!
      לא
      את אלופה!!!!!!!!!!
      איזה מטורף הזויה אחת
      צילום מטורף
      והמתכון נראה עסיסי
      רצה להכין–

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]