מיני קראוסונים/ תהילה אביטן

שיתוף ב email
שיתוף ב print
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 מרגרינה בלי מלח
4 ביצים
4 כפות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
החומרים לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
3 סוכר וניל
אופן הכנת הבצק:
ממיסים את המרגרינה במיקרוגל או על להבה נמוכה.
מערבבים בקערת מיקסר בעזרת הוו גיטרה את החומרים תחילה יבשים ולאחר מכן רטובים.
מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל5 חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה דק ועגול וחותכים לצורת עיגול גדול (ניתן לעשות זאת גם בעזרת מכסה של סיר).
חותכים את העיגול ל2 ואז ל4 עד שיווצרו לנו 24 משולשים ארוכים ושווים.
מתחילים לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר כך שיווצר קראוסון.
מסדרים את הקראוסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים על 180 מעלות (עדיפות לתוכנית טורבו) כ-10 דקות או עד שהם מזהיבים.
ממשיכים ליצור קראוסונים עם שאר הבצק שנשאר.
אופן הכנת הסירופ:
בסיר קטן מרתיחים את כל החומרים כל להבה גבוהה כ-15 דקות ומערבבים מדי פעם.
מכניסים את הקראוסונים החמים  לתוך הסירופ כשהוא קר.
דואגים שהסירופ יגיע לכל הצדדים של הקראוסונים.
ומגישים.
בתאבון!

תהילה אביטן

0504153020

tehilali3020@gmail.com

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.