סושי ביתי מושלם/ תהילה אביטן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מצרכים ל-8 רולים

לאורז:

4 כוסות אורז עגול

4 וחצי כוסות מים

2 כפות גדושות סוכר לבן

1 כף מלח

לסושי:

1 חבילת אצות נורי (8 יח')

1 בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לרצועות דקות

100 גרם פילה דג סלמון נקי מעצמות ועור וחתוך לרצועות דקות

(תוכלו כמובן להוסיף ירקות שונים שאתם אוהבים כמו מלפפון, גזר, פטריות ועוד)

רטבים בצד:

ספייסי מיונז

רוטב טריאקי

רוטב סויה

לטיגון:

שמן

1 ביצה

פירורית זהב

וכמובן מחצלת…

אופן ההכנה:

מכינים את האורז:

משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים

מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.

מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז

מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח עוד כ-15 דק'.

מניחים לאורז להתקרר

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את רצועות הסלמון כ-10 דק'.

בתבנית נפרדת אופים את רצועות הבטטה עם רבע כוס מים ו-2 כפות רוטב סויה במשך כ-15 דק'.

מכינים את הסושי:

עוטפים את המחצלת היטב בנילון נצמד.

מניחים אצה על המחצלת ומעל האצה שכבה דקה של אורז (מומלץ בעזרת ידיים רטובות במים).

בחלק של האצה שקרוב אלינו מניחים את הדג והבטטה ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל הגלגול.

מכינים שתי קערות:

קערה אחת עם ביצה וקערה אחת עם פירורית הזהב.

מצפים את הרול בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורית.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הרולים אחד אחד עד להזהבה.

מוציאים את הרולים, מניחים על צלחת עם נייר סופג וחותכים ל-8 חלקים.

מגישים לצד הרטבים

 

תהילה אביטן

0504153020

tehilali3020@gmail.com

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

13 תגובות

  1. קודם כל את כל מוצרי הסושי כשרים למהדרין ראיתי ב"שערי רווחה" בירושלים,
    א"עפ שאינני ירושלמית כשאני מבקרת בירושלים אני קופצת לשם במיוחד כדי לקנות בכשרות מהודרת,{לא ראיתי באושר עד…}
    מחצלת כן אפשר לקנות בכל חנויות החד פעמי וכן מקלות צ'ופסטיקס,{עדיף מאד לעטוף את המחצלת בניילון נצמד ככה זה שומר שהאורז לא נכנס בחריצים ומלכלך את כל המחצלת…
    ואגב אני מערבבת עם האורז חומץ אורז וסוכר וזה יוצא שלמות! כדאי לנסות,
    בהצלחה

  2. מחצלת זה הדבר שמגלגלים איתו את הסושי….
    ממש חשוב להכנה יפה ואיסטטית….
    ואצות+מחצלת קניתי באושר עד ירמיהו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.