מצרכים לבצק הפריך:
חצי כוס מים פושרים
חצי כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 מרגרינה רכה מאד עד מומסת
4 (עד 4 וחצי) כוסות קמח רגיל
למלית ניתן למרוח:
שוקולד, חלבה, קונפיטורות שונות, ריבות בתוספת קינמון או אגוזים קצוצים וכל מה שאתם אוהבים.
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות.
מניחים בקערה את המצרכים לפי הסדר ומתחילים ללוש את הבצק, אם הבצק דביק מדי מוספים עוד טיפה קמח, ולשים בעדינות עד ליציקת בצק אחיד. להיזהר לא ללוש יותר מידי.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים.
לוקחים כל כדור ומרדדים אותו למלבן של כ- 1/2 ס"מ.
מורחים את המלית שבחרתם, ניתן גם למרוח כמה מליות שונות.
מגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 2 ס"מ
אופים עד שהבצק מקבל גוון זהוב, זהירות לא לאפות יותר מידי.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
7 תגובות
תודה על שיתוף המתכון. מרגרינה ממש לא בריאה, אפשר שמן במקום?איזה וכמה?
מעולה ובריא ללא הרבה סוכר!!!!!!
אהבתי 😋ת
תודה רבה!
טעים מאודדד מומלץ!
אפשר לעשות בלי מרגרינה???
כן אפשר להחליף בשמן : קנולה/ קוקוס/שקדים/אגוזים
בצק מעולה…רך נעים..כל המוצרים נגישים וזולים…עשיתי כמות כפולה של בצק וחצי הקפאתי ללא מילוי לפעם הבאה…
תודה למשתפת המתכון..
מומלץ
מטריף….
מתחסל ברגע…
קל להכנה
תודה על המתכון