שבת

|

|

18/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/10/2025

|

שבת

ריבת אתרוגים / ליאורה כהן

צילום: אלי סגל
צילום: אלי סגל
מרקחת אתרוגים:
דרגת קושי בינונית. משך הכנה 75 דקות
החומרים:
7 אתרוגים
1/2 ק"ג סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים
צילום: אלי סגל
צילום: אלי סגל
ההכנה:
שוטפים היטב את האתרוגים וגוררים את הקליפה החיצונית.
מכניסים את האתרוגים בשלמותם לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה מבשלים במשך 5 דקות ושופכים את המים. שוב מכסים במים מרתיחים ושופכים את המים. מכסים שוב במים ומבשלים במשך 45 דקות עד שהאתרוגים מתרככים. מסננים ומקררים
פורסים את האתרוגים לפלחים ומסירים את הליבה והגרעינים.
חותכים את הקליפות לקוביות קטנות.
בסיר גדול מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. מוספים את האתרוגים החתוכים ומיץ הלימון מביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה במשך 15-20 דקות, דואגים שתהיה רתיחה עדינה. בוחשים מידי פעם.
כאשר נוצרת בועות שקופות הריבה מוכנה.
מקררים את הריבה ויוצקים לצנצנות.
שומרים במקום קריר ויבש
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]