מנת פתיחה אלגנטית וקלת הכנה בטעם משובח נפלא. ניתן להכין מראש, להקפיא, ולחמם בתנור או במחבת.
החומרים הדרושים:
חבילה טורטיות
ביצה
פרורי לחם
שמן לטיגון
למילוי
1 בצל קצוץ
300 גר' בשר בקר טחון
100 גר' כבד עוף מוכשר
סלסילה פטריות טריות קצוצות
3-4 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
מלח + פלפל + בהרט או תבלין ראס אל חנות או כמון
רבע כוס צנוברים- לבחירה
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי – מחממים מחבת עם שמן, מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים פטריות, ומטגנים דקה. מוסיפים שום ובשר ומטגנים תוך כדי ערבוב (למניעת התגבשות) עד לשינוי גוון. מצננים מעט, מוסיפים עשבי תיבול, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים. קוצצים את הכבד ומערבבים עם תערובת הבשר. ואם רוצים מוסיפים גם את הצנוברים.
- ממלאים את הטורטיות במלית הבשר, מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים לגליל כמו אגרול או בלינצ'עס. מגלגלים בביצה טרופה ופרורי לחם, מטגנים בשמן עמוק.
לחילופין, מברישים בשמן ופפריקה ואופים בתנור עד להזהבה ופריכות.
- חוצים באלכסון ומגישים לצד נבטים או ירק
תגובה אחת
הטורטיה פשוט מושלם קל להכנה עם טעמים משובחים מאוד תענוג של מתכון תודה?