יום חמישי

|

|

13/02/2025

לאישה החרדית

|

|

|

13/02/2025

|

יום חמישי

פשוט אבל מרשים: רולדת בצק עלים במילוי בשר טחון

חומרים

המצרכים (10 מנות):
1 חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1 בצל גדול
1 כף שום כתוש
לאוהבי חריף: פלפל חריף ירוק קצוץ
3 כפות שמן
חלמון ביצה למריחה
שומשום לקישוט

תבלינים:
1 כפית כמון
1 כף פפריקה
כפית וחצי פלפל שחור
מלח לפי הצורך

אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.

2. מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומערבבים טוב טוב.

3. מוסיפים את הירק ואת התבלינים, ממשיכים לטגן מעט ומניחים בצד להתקרר. היזהרו לא לשרוף את הבשר – הוא אמור להתבשל רק חלקית, ולשמור על צבע בהיר.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. פותחים את בצק העלים ומחלקים ל-3 ריבועים. לוקחים ריבוע, מפרידים מהניילון ומניחים על משטח מקומח.

6. יוצרים משני צדי הבצק חתכים במרווח 2.5 ס"מ אחד מהשני. במרכז משאירים 20 ס"מ שלמים – שעליהם נניח את המילוי. חוזרים על הפעולה עם שני ריבועי הבצק הנוספים.

7. מניחים מילוי לאורך המרכז של כל בצק, ומתחילים לסגור עם הרצועות שיצרנו – אחת מימין ואחת משמאל לסירוגין.

8. מניחים את שלוש הרולדות על תבנית גדולה – או כל אחת מהן בתבנית אינגליש קייק נפרדת.

9. מורחים על הרולדות את החלמון, מפזרים שומשום ואופים 7 דקות. שימו לב – את החלמון עדיף למרוח רק במרכז, ולא על הקצוות – כדי שלא יפריע לעלים להיפתח.

10. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות, עד שהרולדות מזהיבות.


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים