שיפודי סלמון צלויים במרינדת צ'ילי וג'ינג'ר / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה, משך הכנה 1/2 שעה, שש מנות
אביזרים – שיפודי עץ קצרים
החומרים :
1/2 ק"ג סלמון טרי.
2 קופסת פטריות שמפיניון טריות
1/2 קופסת עגבניות שרי
למרינדה:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס מיץ לימון טרי
4 שיני שום כתושות
1 כפות דבש
1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גס
1/2 כפית מלח גס
1/4 כוס שמן


ההכנה:
חותכים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.
מכינים את המרינדה- מכניסים את מיץ הלימון והדבש לקערה ומערבבים עד המסת הדבש. מוסיפים את
שיני השום הכתושות ,מלח פלפל פפריקה רוטב הצ'ילי שורש הג'ינג'ר המגורר והשמן ומערבבים היטב .
מוסיפים את קוביות הסלמון למרינדה ומערבבים כך שכל קוביות הדג יצופו במרינדה.
מכסים ביריעת ניילון מכניסים למקרר למשך 1/2 שעה לספיגת הטעמים.
משפדים – קוביית דג פטריה ,קוביית דג עגבנייה קוביית דג ופטריה
מחממים מחבת פסים במשך 5 דקות שתהייה חמה ,צולים את השיפודים במשך 4 דקות כל צד.
אופציית האפייה- אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 10 דקות.
אופציית המנגל – צולים מספר דקות מכל צד . מגישים חם.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.