צילום וסטייל: שושי סירקיס
חטיפי אנטיפסטי | כ 24 ריבועים
- 1 חב' בצק עלים
- 1 חב' גבינה מלוחה
- עלי תבלין, אורגנו, טימין, זעתר
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- ירקות שמתאימים לקליה בתנור כמו: בטטה,חציל,קישוא,זוקיני,פלפלים בכל הצבעים,עגבניות, בצל,
בצל סגול, ברוקולי, כרובית, פטריות ועוד - ביצה להברשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 6.5*6.5 ס"מ.
- מניחים מעט גבינה מלוחה מפוררת במרכז ומסדרים מעל ירקות שאוהבים.
- חשוב להשאיר שוליים של לפחות חצי ס"מ בבצק.
- מקשקשים ביצה בכלי נפרד ומורחים את המסגרת של הבצק בעזרת מברשת.
- מזלפים מעל לירקות שמן זית, מפזרים מלח פלפל ותבלינים,.
- ומכניסים לתנור החם.
- אופים 15 דקות עד שהבצק מתחיל להתנפח ולהזהיב.
- ומורידים את החום ל150 מעלות כדי שהבצק יאפה היטב.
- מוציאים ומפזרים מיד בעודם חמים מעט גבינה מלוחה מפוררת בשביל נגיעות טעם וצבע ומצננים.
- שומרים היטב בכלי אטום.