זמן ההכנה: 50 דקות. זמן אפייה: 35 דקות.
המצרכים לקיש פטריות ובצל:
לבסיס:
2 כוסות קמח
150 גרם מחמאה
1ביצה
כפית מלח
2כפות מים קרים
למלית:
2 בצלים קצוצים
1 חבילת פטריות פרוסות
2 כפות קמח
מעט מלח
פלפל שחור
מרק עוף
2 כוסות מים
1 כף שום כתום
2 ביצים
אופן ההכנה לקיש פטריות ובצל:
בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים ועבדו היטב עד לקבלת בצק אחיד, שטחו אותו בתבנית פאי והכניסו להקפאה של 30 דקות.
הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 10 דקות, עד להזהבה. הוציאו וצננו.
הכנת המלית:
חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות וטגנו תוך כדי הקפצה במשך 15 דקות.
הוסיפו בהדרגה ובאיטיות את הקמח והמים וערבבו היטב, הורידו מהאש וצננו היטב עד לקירור מלא.
הוסיפו את הביצים והתבלינים והמשיכו לערבב, עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים.
שפכו את התערובת לתוך הפאי המוכנה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 25 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובה אחת
האם ניתן להמיר לפרווה
מה אפשר לשים במקום חמאה ?