מתכון לקיש פטריות ובצל/ מירב מלכה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן אפייה: 35 דקות.

המצרכים לקיש פטריות ובצל:

לבסיס:

2 כוסות קמח

150 גרם מחמאה

1ביצה

כפית מלח

2כפות מים קרים

למלית:

2 בצלים קצוצים

1 חבילת פטריות פרוסות

2 כפות קמח

מעט מלח

פלפל שחור

מרק עוף

2 כוסות מים

1 כף שום כתום

2 ביצים

אופן ההכנה לקיש פטריות ובצל:

הכנת הבסיס:

בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים ועבדו היטב עד לקבלת בצק אחיד, שטחו אותו בתבנית פאי והכניסו להקפאה של 30 דקות.

הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 10 דקות, עד להזהבה. הוציאו וצננו.

הכנת המלית:

חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות וטגנו תוך כדי הקפצה במשך 15 דקות.

הוסיפו בהדרגה ובאיטיות את הקמח והמים וערבבו היטב, הורידו מהאש וצננו היטב עד לקירור מלא.

הוסיפו את הביצים והתבלינים והמשיכו לערבב, עד לקבלת מרקם אחיד וללא גושים.

שפכו את התערובת לתוך הפאי המוכנה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 25 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.