מלוואח תימני / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית ,משך ההכנה 90 דקות (ללא זמני ההמתנה), 15 יחידות.
החומרים לבצק :
1 ק"ג קמח
2 כפיות מלח
1/2 כוס סוכר
3 כפיות אבקת אפייה
1/4 3 כוסות מים רותחים
למריחה – 200 גר' חמאה או מרגרינה

ההכנה :
מכניסים את הקמח הסוכר המלח ואבקת האפייה לקערת הלישה ומערבבים,
מוסיפים את המים הרותחים תוך כדי לישה. לשים במשך עשר דקות רצופות. מעבירים
את הבצק לקערה מכסים ביריעת ניילון ומקררים .
מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, מניחים את הכדורים במגש מקומח ומכסים
במגבת נקייה. מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעלה דק בקוטר 25 ס"מ.
מחלקים את החמאה/ מרגרינה ל- 15 חלקים שווים ,מורחים כל כדור בשכבת חמאה דקה
מקפלים פנימה את העלה פעם מלמעלה ופעם מהצד הימני עד שמתקבל כדור.מניחים את
הכדורים בתבנית ,מכסים היטב בניילון ומכניסים למקרר למשך 8 שעות.
מוציאים את כדורי הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר 18 ס"מ.מניחים בצלחת כאשר פיסת
נייר אפייה מפרידה בין העלים. בשלב זה המלוואח מוכן לטיגון.
מקפיאים את העלים עד השימוש. אין צורך להפשיר לפני הטיגון.
מחממים היטב את המחבת,אין צורך לשמן את המחבת מנמיכים להבה ,מכניסים עלה
מלוואח מכסים את המחבת במכסה ,מטגנים במשך שלוש או ארבע הופכים לצד השני
ומטגנים להשחמה קלה.
מוציאים מהמחבת ומגישים חם.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

  1. יש לי 2 שאלות:

    1. כתוב, לרדד לעלה דק ואח"כ כתוב "למרוח כל כדור בשכבת חמאה דקה" זה טעות או שצריך לכדרר חזרה את העלים?

    2. לא הבנתי מה אומר לקפל את העלה "פעם מלמעלה ופעם מימין". אשמח להסבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.