יום שישי

|

|

24/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/01/2025

|

יום שישי

ממרח עדשים כתומות וטחינה / ליאורה כהן

הכנה: ליאורה כהן, צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
הכנה: ליאורה כהן, צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

הממרח המדהים הזה יכול להיות מושלם עם קרקרים מיוחדים למתכון לחצי כאן

דרגת קושי קלה, משך הכנה שעתיים ,כמות 1 ליטר ממרח מוכן.
החומרים:
2 כוסות עדשים כתומות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום קלופות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס טחינה.
1/2-1/4  כוס מים

הכנה: ליאורה כהן, צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

ההכנה:
בוררים את העדשים מעבירים לקערה גדולה ומכסים במי ברז ,משרים במשך חמש שעות.
מכניסים את העדשים שיני השום והבטטה החתוכה לסיר . מוסיפים 6 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות בסיר מכוסה .מעבירים
למסננת למשך חצי שעה.
מכניסים למעבד מזון את העדשים המבושלות המלח הפלפל הכמון הכורכום והטחינה
וטוחנים היטב . מוסיפים את המים בהדרגה עד קבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים
תיבול.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
שומרים במקרר עד ההגשה.
הממרח נשמר במשך שבוע במקרר, טוב בהקפאה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים