הממרח המדהים הזה יכול להיות מושלם עם קרקרים מיוחדים למתכון לחצי כאן
דרגת קושי קלה, משך הכנה שעתיים ,כמות 1 ליטר ממרח מוכן.
החומרים:
2 כוסות עדשים כתומות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום קלופות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס טחינה.
1/2-1/4 כוס מים
ההכנה:
בוררים את העדשים מעבירים לקערה גדולה ומכסים במי ברז ,משרים במשך חמש שעות.
מכניסים את העדשים שיני השום והבטטה החתוכה לסיר . מוסיפים 6 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות בסיר מכוסה .מעבירים
למסננת למשך חצי שעה.
מכניסים למעבד מזון את העדשים המבושלות המלח הפלפל הכמון הכורכום והטחינה
וטוחנים היטב . מוסיפים את המים בהדרגה עד קבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים
תיבול.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
שומרים במקרר עד ההגשה.
הממרח נשמר במשך שבוע במקרר, טוב בהקפאה.
3 תגובות
מה עם הבטטה לאחר הבישול ? טוחנים ?
גם אני היתי דמחה לקבל תשובה לשאלה זו
בס"ד
גב' ליאורה הנכבדה
אין על המאכלים שלך!
אליפות!
בריאות איתנה
יצע