סלט עלי בייבי ירקות צלויים וגבינות ברוטב טחינה וסילאן / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעה, כמות לעשרה סועדים
החומרים לסלט:
2 חצילים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים כתומים
1/2 קופסת עגבניות שרי
2 קופסת פטריות טריות
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות שמן זית
2 בצל סגול

החומרים לרוטב הטחינה:
1/2 כוס טחינה
2 כפות סילאן
2 שיני שום
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפית מלח
1/2 כוס מים

1 כוסות עלי בייבי
1/2 כוס שמן קנולה
2 כף מלח גס

להגשה-200 גר' גבינה צפתית חתוכה לקוביות קטנות .( לבחירה)

צילום: אלי סגל
צילום: אלי סגל

ההכנה:
חותכים את החצילים לאצבעות באורך חמישה ס"מ מניחים בתבנית אפייה ,יוצקים את שמן על
החצילים ומערבבים היטב עד שהשמן נספג בחצילים. אופים את החצילים בתנור שחומם ל- 200 מעלות
במשך 15 דקות עד שהחצילים משחימים.מעבירים לקערה.
חוצים את עגבניות השרי ומניחים בתבנית אפייה כאשר הצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעט מלח גס.
צולים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך15דקות עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות
להשחים.מעבירים לקערת החצילים.
שוטפים ומניחים את הפלפלים בתבנית אפייה קולים בתנור שחומם ל 200 מעלות עד שהקליפה משחימה
ונוצרות בועות על הקליפה. מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה וסוגרים היטב עד שמתקררים.
קולפים את הקליפה הדקה , מסלקים את הליבה והגרעינים וחותכים לרצועות דקות, מעבירים לקערת
החצילים
פורסים את הפטריות לפרוסות , מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות במשך חמש
דקות. מעבירים לקערת החצילים.
מכינים את הרוטב- מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון וטוחנים היטב עד שמתקבל רוטב חלק. שומרים
עד ההגשה.אם הרוטב סמיך מידי מוסיפים מעט מים עד קבלת הסמיכות הרצויה. שומרים את הרוטב
הצנצנת עד ההגשה. פורסים את הבצלים לחצי פרוסות דקות.
מוסיפים את עלי הבייבי והבצלים הפרוסים לקערת הירקות ומערבבים בעדינות בעזרת שתי כפות.
מוסיפים את קוביות הגבינה .
לפני ההגשה- מעבירים לקערת ההגשה ומזלפים את הרוטב מעל הירקות.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן