סלט בורגול וטונה / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

צילום: אלי סגל

דרגת קושי קלה, משך הכנה 30 דקות.
ניתן להכין מטונה בשמן או במים לפי העדפה אישית שלכם.
החומרים:
2 כוסות בורגול בעובי בינוני
3 כוסות מים
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
3 קופסאות טונה בשמן/ מים מסונות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
1 כוס פטרוזליה קצוצה
1 כוס אפונה קפואה
1 כוס עלי נענע טריים קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מיץ לימון טרי
ההכנה-
מביאים לרתיחה בסיר בינוני את המים כף השמן והמלח. בוררים ושוטפים את הבורגול. מסננים מוסיפים את הבורגול לסיר ומבלשים בסיר מכונסה במשך 20 דקות עד ספיגת כל הנוזלים. מעבירים את הבורגול לקערה גדולה. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ להזהבבה קלה. מוסיפים לבורגול. מבשלים את האפונה הקפואה במים רותתחים במשך 5 דקות מסננים ומוסיפים לבורגול מערבבים היטב ומוסיפים את הטונה המסוננת עשבי התיבול המלח הפלפל והלימון. מערבבים בעדינות ומגישים. הסלט נשמר במקרר במשך שבוע.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.