יום שישי

|

|

18/07/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/07/2025

|

יום שישי

נתחי סלמון במעטפת עלי מנגולד אפויים בתנור / השפית ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעה, 6 מנות

החומרים

6 פרוסות עבות של פילה סלמון

6 עלי מנגולד

1 כף חרדל דיזון

4\1 כוס שמן זית

4שיני שום כתושות

לרוטב

8 שיני שום פרוסות

4\1 כוס מיץ לימון טרי

2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ

2\1 כפית מלח

2\1 כפית פלפל גרוס

4\1 כוס שמן זית

2\1 כוס יין לבן

1 כף גדושה דבש

 

 

ההכנה

מערבבים את החרדל, השמן ושיני השום הכתושות ומברישים את נתחי הדג מכל הצדדדים,

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך 30 שניות ופורסים על קרש חיתוך.

מניחים נתח דג על העלה ועוטפים את פרוסת הדג כמו מעטפה, מניחים בתבנית אפיה.

 

מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דק', מוסיפים את היין, מיץ הלימון, הרוזמרין, הדבש, המלח והפלפל.

יוצקים על הדג ואופים בתנור שחומם ל -180 מעלות במשך 20דק'.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]