לברק צרוב על מצע בורגול ירקות וקרם אפונה / השפית סיון כהניאן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

בס"ד

מנה נהדרת,קלילה וטעימה, מרשימה במינימום זמן הכנה,את הבורגול אפשר להגיש קר כסלט או כתוספת חמה,ניתן להשתמש בכל דג שאתם אוהבים,בתיאבון.

מצרכים:

6 פילטים של דג לברק/מושט

מלח,פלפל שחור גרוס

3 כוסות בורגול

2 בצלים קצוצים

2 קישוא זוקיני חתוך לקוביות

3 גזרים חתוכים לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוצה

800 גרם אפונה קפואה

חבילת כוסברה

כוס חלב שקדים/סויה

הכנה:

משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך חצי שעה ומסננים, מטגנים בצל,גזר וזוקיני, ניתן להוסיף פטריות למי שאוהב, מוסיפים את התערובת לבורגול המסונן,את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח ופלפל שחור גס. שומרים בצד.

עוברים לקרם האפונה,מרתיחים את האפונה בסיר עם מים במשך6-7 ד'ק לריכוך, ומסננים. מעבירים לכלי צר וארוך,מוסיפים כוס חלב שקדים או סויה,חבילת כוסברה מלח ופלפל וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת קרם חלק וקטיפתי.

את הדג מכינים בסוף, חותכים את הדג לגודל הרצוי,מתבלים במלח גס ופלפל גרוס.

מחממים מחבת חמה עם מעט שמן, צורבים את הדג כ4 ד'ק על הצד של העור לקבלת עור קריספי ופריך,הופכים את הדג על צידו השני לעוד 3 דקות ומגישים מיד, עם קרם האפונה ולצד הבורגול המתובל. הדג נשמר עסיסי וטעים.

הפקת קייטרינג לאירועים ייחודיים
וסדנאות בישול
סיון כהניאן
054-5300700

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

4 תגובות

  1. ואוו מתכון מדהים וטעים שילובים מדהימים
    השפית סיון אלופה כל מה שיוצא תחת ידיה מושלם ביופיו וטעמו אלופה!!!
    ממליצה בחום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.