יום שישי

|

|

24/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/10/2025

|

יום שישי

עלית מציגה: מיני סופגניות שמנת עם רוטב שוקולד

בלי שמרים ובקלי קלות – מיני סופגניות שמנת נוסטלגיות שמכינים בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד חם.

 

מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין

 זמן הכנה: שעה  רמת קושי: קל  כמות: 18 סופגניות קטנות

מצרכים לסופגניות:

2 כפות סוכר

קורט מלח

1 מכל (200 מ"ל) שמנת יטבתה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי

כוס ורבע קמח

1 כפית אבקת אפייה

מצרכים לרוטב שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, שמנת יטבתה, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  4. בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  5. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  6. רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  7. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  8. מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]