סופגניות שיעשו לך את החנוכה מתכון מוצלח! / תהילה אביטן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

הפעם זו הבחירה שלכם איך לקשט את הסופגניות.

תוכלו לפנק את הילדים וגם את המבוגרים שביננו…

החומרים:

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים

2 כפות ערק

½ כוס סוכר

כפית מלח

¾ כוס שמן + שמן לטיגון

3 ביצים

2 כוסות מים פושרים

 

אפשרויות לקישוט:

לסופגניות ריבה:

ריבת תות

אבקת סוכרהכנה:תהילה אביטן צילום וסטיילינג:תהילה אביטן

לסופגניות פררו רושה:

200 גרם שוקולד חלב

 30 גרם חמאת קקאו (אפשר להמיר בשמן קוקוס)

60  גרם ברס (שברי אגוזי לוז מקורמלים) 

או 

קרם פררו רושה-ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפיה

כדורי פררו רושה לפי מספר הסופגניות שהכנתם.

אופן ההכנה:

בקערה גדולה נערבב את החומרים: 

קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן, ביצים, מים פושרים וערק. 

יש ללוש היטב במשך כעשר דקות ואחר כך להניח בצד לצורך התפחה במשך שעה.

הבצק אמור להכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח נקרוץ ממנו כדורים קטנים על גבי משטח מקומח או משומן קלות ונניח את כדורי הבצק על ריבועי נייר אפייה בגודל 7*7 ס"מ לצורך התפחה למשך שעה נוספת. 

לאחר כשעה נמלא סיר גדול בשמן ל 1/3 גובה הסיר ונרתיח את השמן. לאחר שהשמן התחיל לבעבע ננמיך את האש. 

נכניס את כדורי הבצק עם הנייר אפיה לשמן החם. 

לאחר כמה שניות נוציא בזהירות בעזרת מלקחיים את הנייר אפיה.

נטגן את הסופגניות כשלוש דקות כאשר הסיר מכוסה. לאחר מכן נסיר את המכסה, נהפוך ונטגן לשתי דקות נוספות ללא מכסה.

לאחר הטיגון נוציא את הסופגניות ונניח על נייר סופג. 

 

לסופגניות ריבה:

נמלא בריבה ונבזוק אבקת סוכר.

לסופגניות פררו רושה:

ממיסים את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו במיקרוגל. מוסיפים את הברס ומערבבים.

אם בחרתם להשתמש בקרם מוכן – 

מחממים את הקרם כ-10 שניות במיקרוגל.

מעבירים לקערה וטובלים את החלק העליון של הסופגניות בקרם.

מניחים מעל כל סופגניה חצי כדור פררו רושה או למושחתים שביננו תתפנקו על כדור שלם.

בתאבון וחג חנוכה שמח!

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.