חומרים
1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
1 כוס סוכר
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
4 ביצים
1 כפית מלח
¼ 1 כוסות מים
חומרים לקישוט:
לגאנש שוקולד – 200 גר' שוקולד מריר+ 1מיכל שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות
שקדים קלויים פרוסים
סוכר גבישי (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)
פונדנט לבן (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)
אבקת סוכר
ריבת פרי איכותית
אופן ההכנה
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה.
2. לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק).
3. משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).
4. מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות.
5. מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.
6. מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.
7. מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.
8. מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת. מקשטים לפי הטעם.