כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום חמישי
|
י׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
18/04/2024

רוצים חנוכה עם פחות קלוריות? להנות מהמאכל המסורתי של החג בלי ייסורי מצפון:)

חומרים

1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה

2 כפות שמרים יבשים

1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם) 

1 כוס סוכר 

1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')

 4 ביצים

1 כפית מלח

¼ 1 כוסות מים 

חומרים  לקישוט:

 לגאנש שוקולד – 200 גר' שוקולד מריר+ 1מיכל שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

שקדים קלויים פרוסים

סוכר גבישי (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)

פונדנט לבן (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)

אבקת סוכר

 ריבת פרי איכותית

 

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה.

2. לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק).

3. משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).

4. מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות.

5. מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.

6. מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.

7. מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.

8. מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת. מקשטים לפי הטעם.

 


עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 17 שעות

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 17 שעות

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 2 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 2 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 2 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 2 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 2 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 2 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 2 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 3 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 3 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

השנה הרמתי ידיים (ורגליים על הספה)

לפני 3 ימים

|

2

מזל טוב, מרים פרץ | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ערב פסח ואין לך רעיון מה להכין להם? ארוחת ערב כשרה לפסח: שקשוקה תפוחי אדמה מושלמת

לפני 3 ימים

|

0

מצאי את הקשר: 12 דברים שכל אישה יהודייה חווה בהכנות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מרגישה שהבית לא מוכן לפסח? זה מה שעושים ברגע האחרון | חני רחמין

לפני 4 ימים

|

1

קינואה בתנור עם עדשים כתומות, גזר וירקות

לפני 4 ימים

|

0

עקבות במים | אביה .פ.

לפני 4 ימים

|

0

בודדה? מישהו למעלה שולח לך חיבוק | ליאת קרן

לפני 4 ימים

|

0