יום שני

|

|

14/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

14/10/2024

|

יום שני

רוצים חנוכה עם פחות קלוריות? להנות מהמאכל המסורתי של החג בלי ייסורי מצפון:)

חומרים

1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה

2 כפות שמרים יבשים

1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם) 

1 כוס סוכר 

1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')

 4 ביצים

1 כפית מלח

¼ 1 כוסות מים 

חומרים  לקישוט:

 לגאנש שוקולד – 200 גר' שוקולד מריר+ 1מיכל שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

שקדים קלויים פרוסים

סוכר גבישי (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)

פונדנט לבן (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)

אבקת סוכר

 ריבת פרי איכותית

 

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה.

2. לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק).

3. משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).

4. מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות.

5. מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.

6. מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.

7. מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.

8. מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת. מקשטים לפי הטעם.

 


להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים