צ'ורוס מקסיקני /השפית סיון כהניאן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

צ'ורוס זו הגרסה המקסיקנית לסופגניות שלנו, מדובר על בצק רבוך ולא בצק שמרים כמו שאנחנו
משתמשים בסופגניות. מצד אחד זה מקל על זמן ההכנה ומונע ממנו המתנה ארוכה,
מצד שני הצ'ורוס טעים כשנאכל באותו היום, אחרת טעמו נפגם. מומלץ להכין כמות

כפולה כי הוא מתחסל במהירות:)

מצרכים:

2 כוסות מים

200 גרם חמאה/מחמאה

3 כפות סוכר

כפית מלח

2 כוסות קמח

3 ביצים

שמן לטיגון עמוק

סוכר וקינמון להגשה

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.

מערבלים 3-2 דקות במהירות בינונית לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים את הביצים אחת אחת – מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה

בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. מזלפים מהבלילה פסים באורך כ-10 ס"מ לתוך השמן החם. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים

מוציאים את הצ'ורוס מהשמן בעזרת כף מחוררת, מגלגלים ישר בסוכר מתובל בקינמון ומגישים מיד. חובה להגיש עם שוקולד חם .

 

 

 

 

הפקת קייטרינג לאירועים ייחודיים
וסדנאות בישול
סיון כהניאן
054-5300700

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

4 תגובות

  1. הי דבורה ויהודית,
    את המרגרינה במתכון ניתן להמיר בכוס שמן.
    לגבי רוטב שוקולד תוכלי להכין גנאש המורכב מ200 גרם שוקולד מריר ו250 גרם שמנת מתוקה או רי'צ.
    תחממי את השמנת ותשפכי על השוקולד, תמתיתיני כמה דק להמסה ויש לך גנאש טעים.
    בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.