צ'ורוס זו הגרסה המקסיקנית לסופגניות שלנו, מדובר על בצק רבוך ולא בצק שמרים כמו שאנחנו
משתמשים בסופגניות. מצד אחד זה מקל על זמן ההכנה ומונע ממנו המתנה ארוכה,
מצד שני הצ'ורוס טעים כשנאכל באותו היום, אחרת טעמו נפגם. מומלץ להכין כמות
כפולה כי הוא מתחסל במהירות:)
מצרכים:
2 כוסות מים
200 גרם חמאה/מחמאה
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 כוסות קמח
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון להגשה
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
מערבלים 3-2 דקות במהירות בינונית לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים את הביצים אחת אחת – מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה
בסיר חדש מחממים שמן לטיגון עמוק. מזלפים מהבלילה פסים באורך כ-10 ס"מ לתוך השמן החם. מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים
מוציאים את הצ'ורוס מהשמן בעזרת כף מחוררת, מגלגלים ישר בסוכר מתובל בקינמון ומגישים מיד. חובה להגיש עם שוקולד חם .
הפקת קייטרינג לאירועים ייחודיים
וסדנאות בישול
סיון כהניאן
054-5300700
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:





4 תגובות
יצא מדהים!
השתמשתי כעצתך בשמן במקום מרגרינה
קליל וממכר!!
הבצק הוא שינוי מרענן
בקיצור, תודה!
הי דבורה ויהודית,
את המרגרינה במתכון ניתן להמיר בכוס שמן.
לגבי רוטב שוקולד תוכלי להכין גנאש המורכב מ200 גרם שוקולד מריר ו250 גרם שמנת מתוקה או רי'צ.
תחממי את השמנת ותשפכי על השוקולד, תמתיתיני כמה דק להמסה ויש לך גנאש טעים.
בהצלחה!
מתכון מעולה וקליל שאלה אפשר גם בפרווה? וללא מרגרינה?
היי סיון מתכון מעולה וקליל
יש לך מתכון לרוטב שוקולד ?