מצרכים:
- 2 נתחי לשונות בקר (עם הקליפה)
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- מספר עלי דפנה
- 1 קופסת פטריות משימורים
- שמן
- תבלינים: כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, 3 כפות אבקת מרק, כפית כורכום, כף וחצי כמון.
אופן ההכנה:
- מבשלים את הלשונות השלמים כשעתיים עד להתרככות.
- בעזרת סכין דקה מקלפים את הקליפה של הלשון (כל החלק הקשיח והמחוספס) ופורסים את הלשונות לפורסות דקות ויפות.
- מטגנים קוביות בצל גדול עם שמן ומוסיפים פרוסות שום. מניחים עליהם את פרוסות הבשר ומתבלים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כ-3 ס"מ מעל התכולה.
- מבשלים כשעה על אש בינונית וחצי שעה על אש נמוכה עד לריכוך (בעזר מזלג אפשר לוודא שהבשר רך מספיק לאכילה וכן לתקן תיבול לפי הצורך) וקבלת רוטב סמיך שמכסה את פרוסות הלשון.
שבת שלום!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










