יום רביעי

|

|

05/11/2025

לאישה החרדית

|

|

|

05/11/2025

|

יום רביעי

התבשיל הכי יוקרתי שלך לכבוד שבת: לשון בקר ברוטב פטריות

טעם של גן עדן במאכלים שלכם אתם יכולים לייצר גם בהכנה פשוטה של סיר פרוסות לשון בקר, מנתח שאפשר להשיג בכל מחלקת בשר, והטעם הטבעי של הבשר לא מצריך השקעה רבה כל כך, אז תכינו ותהנו!
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 2 נתחי לשונות בקר (עם הקליפה)
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • מספר עלי דפנה
  • 1 קופסת פטריות משימורים
  • שמן
  • תבלינים: כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, 3 כפות אבקת מרק, כפית כורכום, כף וחצי כמון.

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הלשונות השלמים כשעתיים עד להתרככות.
  2. בעזרת סכין דקה מקלפים את הקליפה של הלשון (כל החלק הקשיח והמחוספס) ופורסים את הלשונות לפורסות דקות ויפות.
  3. מטגנים קוביות בצל גדול עם שמן ומוסיפים פרוסות שום. מניחים עליהם את פרוסות הבשר ומתבלים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כ-3 ס"מ מעל התכולה.
  4. מבשלים כשעה על אש בינונית וחצי שעה על אש נמוכה עד לריכוך (בעזר מזלג אפשר לוודא שהבשר רך מספיק לאכילה וכן לתקן תיבול לפי הצורך) וקבלת רוטב סמיך שמכסה את פרוסות הלשון.

 

שבת שלום!!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]