יום שני

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

09/09/2024

לאישה החרדית

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

09/09/2024

|

יום שני

 צלי כתף שלם בקדירה בתוספת בטטה ותפוח אדמה

הנתח השלם הזה שאת רואה על שולחנות מפוארים, נחתך לאט לאט בסכין חדה ומוציא תחתיו פרוסות בשר עסיסיות... הוא כל כך קל להכנה! בואי להכיר מתכון שיהפוך אותך למלכת המטבח!
| קרדיט: shutterstock
המצרכים:
(תבנית אוביילית זכוכית או קרמית)
1 צלי כתף 5 שלם מופשר
כף מלח
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
ראש שום
בצל פרוס
כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס רוטב צ'לי
1 כוס מים חמים
חצי כוס יין
4 עלי דפנה
1/4 כוס שמן
4-5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
2 בטטות פרוסות עבה (עם הקליפה)
ההכנה:
מחוררים בסכין או מזלג את הבשר ומשרים לילה עם התבלינים.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומכסים במכסה או נייר אפיה ומעל נייר כסף. (צריך לוודא שיש מספיק נוזלים כדי שהבשר לא יצטמק אל תוך עצמו. לכן אם המים והיין התאדו אפשר להוסיף עוד כוס וחצי מים ליתר ביטחון)
אופים למשך כשעתיים וחצי בחום של 220 מעלות.
בודקים שכל חלקי הבשר רכים ונחתכים בקלות על ידי סכין, אם יש צורך מוסיפים עוד חצי שעה של צליה. (להיזהר מכוויה במגע עם הקדירה/תבנית)
מגישים לשולחן שלם וחותכים סמוך לאכילה.
בהצלחה ובהנאה!

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים