המצרכים:
(תבנית אוביילית זכוכית או קרמית)
1 צלי כתף 5 שלם מופשר
כף מלח
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
ראש שום
בצל פרוס
כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס רוטב צ'לי
1 כוס מים חמים
חצי כוס יין
4 עלי דפנה
1/4 כוס שמן
4-5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
2 בטטות פרוסות עבה (עם הקליפה)
ההכנה:
מחוררים בסכין או מזלג את הבשר ומשרים לילה עם התבלינים.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומכסים במכסה או נייר אפיה ומעל נייר כסף. (צריך לוודא שיש מספיק נוזלים כדי שהבשר לא יצטמק אל תוך עצמו. לכן אם המים והיין התאדו אפשר להוסיף עוד כוס וחצי מים ליתר ביטחון)
אופים למשך כשעתיים וחצי בחום של 220 מעלות.
בודקים שכל חלקי הבשר רכים ונחתכים בקלות על ידי סכין, אם יש צורך מוסיפים עוד חצי שעה של צליה. (להיזהר מכוויה במגע עם הקדירה/תבנית)
מגישים לשולחן שלם וחותכים סמוך לאכילה.
בהצלחה ובהנאה!