לאורז:
- 4 כוסות אורז עגול
- 4 וחצי כוסות מים
- 2 כפות גדושות סוכר לבן
- 1 כף מלח
לסושי:
- 1 חבילת אצות נורי (8 יחידות)
- 1 בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לרצועות דקות
- 100 גרם פילה דג סלמון נקי מעצמות ועור וחתוך לרצועות דקות
- ירקות שונים שאתם אוהבים כמו אבוקדו, מלפפון, גזר, גמבה ועוד.
לטיגון: (שלב זה אינו חובה)
- שמן
- 1 ביצה
- פירורית זהב
רטבים בצד:
- ספייסי מיונז
- רוטב טריאקי
- רוטב סויה
* מחצלת לגלגול סושי *
אופן ההכנה:
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז
- מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח עוד כ-15 דק'.
- מניחים לאורז להתקרר
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את רצועות הסלמון כ-10 דק'.
- בתבנית נפרדת אופים את רצועות הבטטה עם רבע כוס מים ו-2 כפות רוטב סויה במשך כ-15 דק'.
- מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בנילון נצמד.
- מניחים אצה על המחצלת ומעל האצה שכבה דקה של אורז (מומלץ בעזרת ידיים רטובות במים).
- בחלק של האצה שקרוב אלינו מניחים את הדג והבטטה ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל הגלגול.
- מכינים שתי קערות: קערה אחת עם ביצה וקערה אחת עם פירורית הזהב.
- מצפים את הרול בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורית.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הרולים אחד אחד עד להזהבה.
- מוציאים את הרולים, מניחים על צלחת עם נייר סופג וחותכים ל-8 חלקים.
- מגישים לצד הרטבים
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
		 
											 
             
            









