יום שלישי

|

|

25/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

25/03/2025

|

יום שלישי

הבחירה שלך לסעודת פורים: מוסמה בדנג'ון

לא קל להרשים ולהביא טעם של מעדני מלכים בחג בו אנשים מבושמים ומצפים לטופ שבטופ. המתכון הזה הולך לעשות לך את העבודה, הוא לא מורכב לביצוע אך התוצאה שלו - תבשיל בשר ברוטב עגבניות וחצילים - ממכר ממכר!
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשר שריר או צלעות (קוביות גדולות)
  • 3 חצילים ארוכים פרוסים לרוחב וחתוכים ל3 חלקים – מטוגנים או אפויים בתנור
  • 1 עגבנייה מרוסקת
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות לשבבים
  • כף מלח
  • כפית פלפל
  • 2 כפות פפריקה גדושות
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות רסק עגבניות.

 

אופן ההכנה:

  1. לפני שנתחיל את הרכבת המנה – נפרוס חציל לפרסות לכל אורכו, את הפרוסות האלו נחתוך לשתיים או שלושה חלקים ונטגן או נאפה בתנור עד להשחמה.
  2. בינתיים, מטגנים את הבצל והשום עם הבשר והתבלינים.
  3. מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים.
  4. לאחר כשעתיים מוסיפים לסיר את העגבנייה, רסק העגבניות והחצילים המטוגנים (או האפויים)  ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
  5. מגישים חם-חם ואוכלים לצד אורז או קוסקוס.

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים