מצרכים:
- 2 ק"ג בשר שריר או צלעות (קוביות גדולות)
- 3 חצילים ארוכים פרוסים לרוחב וחתוכים ל3 חלקים – מטוגנים או אפויים בתנור
- 1 עגבנייה מרוסקת
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום פרוסות לשבבים
- כף מלח
- כפית פלפל
- 2 כפות פפריקה גדושות
- 1 כפית כמון
- 3 כפות רסק עגבניות.
אופן ההכנה:
- לפני שנתחיל את הרכבת המנה – נפרוס חציל לפרסות לכל אורכו, את הפרוסות האלו נחתוך לשתיים או שלושה חלקים ונטגן או נאפה בתנור עד להשחמה.
- בינתיים, מטגנים את הבצל והשום עם הבשר והתבלינים.
- מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים.
- לאחר כשעתיים מוסיפים לסיר את העגבנייה, רסק העגבניות והחצילים המטוגנים (או האפויים) ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
- מגישים חם-חם ואוכלים לצד אורז או קוסקוס.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן