שבת

|

|

15/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

15/03/2025

|

שבת

לכבוד ט"ו בשבט: פרגיות ממולאות באורז ופירות יבשים

איזה מתכון נסיכותי... לשולחן ט"ו בשבט חגיגה של טעמים! כבר מלראות את רשימת המרכיבים יעלה לכם הרצון להכין את המנה הזו כאן ועכשיו >>>

לפרגיות:

  • 2 ק"ג פרגיות
  • 2 כוסות אורז

למילוי:

  • 2 שזיפים יבשים קצוצים.
  • 3 משמשים יבשים קצוצים.
  • בצל אחד קטן מטוגן או בצל מיובש (כ-4 כפות)
  • 1/2 כוס חמוציות.
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים.
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
  • תבלינים: כפית אבקת מרק. מלח. פלפל גרוס שחור, תבלין עוף/שווארמה/ראס אל חנות

לרוטב:

  • 3 כוסות מים רותחים.
  • שמן
  • כף שום כתוש
  • 4 כפות רוטב מייפל/סילאן.
  •  1/4 כוס רכז רימונים.
  •  פפריקה, מלח, פלפל.

    אופן ההכנה:

  • פותחים כל פרגית ומשטחים כמה שאפשר.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומתבלים, מוסיפים לתוך הפירות את האורז וממשיכים לערבב.
  • בסיר ממלאים את חומרי הרוטב ומדליקים על אש נמוכה.
  • על כל פרגית שמים מהמילוי ומגלגלים, אפשר לסגור עם קיסם או להניח בסיר עם הסגירה כלפי מטה.
  • מסדרים את כל הפרגיות בסיר ואת שאריות המילוי מניחים בין הפרגיות.
  • לאחר בישול של כעשר דקות, מכניסים לתנור לאפיה של כ-45 דקות עד שעה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים