יום חמישי

|

|

25/09/2025

לאישה החרדית

|

|

|

25/09/2025

|

יום חמישי

למה הן רק סימן? מתכון אליפות לקציצות כרישה מטוגנות

ידעתי שברגע שצליל הטיגון יתפצפץ לי במטבח, יופיעו אנשים קטנים סביבי ורק יבקשו קציצה קטנה לטעימה, נתתי להם, אלא מה :)
קציצות כרישה - סימנים לראש השנה
קציצות כרישה - סימנים לראש השנה | קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 2 קישואים
  • 1 בצל לבן
  • 1 כרישה גדולה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס קמח (כוס ח"פ קר)
  • תבלינים: כף אבקת מרק, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה:

  1. קוצצים במעבד מזון או בפומפיה את הבצל והקישואים ומסננים מנוזלים.
  2. קוצצים במעבד מזון את הכרישה ומוסיפים לקערת הקצוצים. אם יש עוד נוזלים – מומלץ לסחוט אותם בזהירות החוצה מהקערה.
  3. מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים את העיסה, מוסיפים פנימה את הקמח וממשיכים לערב עד לקבלת עיסה רכה אך לא נשפכת מדיי.
  4. מחממים מחבת עם שמן (מעט עמוק) וכשהשמן רותח מכניסיפ פנימה קציצות שהוכנו בידיים רטובות.
  5. משאירים את האש גבוהה עד בינונית והופכים את הקציצות לאחר שמתייצבות היטב ומשחימות מעט (כ-2 דקות מכל צד)
  6. מעבירים את הקציצות החמות לתבנית מרופדת בנייר סופג, מכסים בנייר כסף ומחביאים שלא יתחסל לפני החג 🙂

שנה טובה!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]