פורים הוא יום גדוש פעילות וריצות, תחפושות ומשלוחי מנות ועוד ממצוות היום. למי יש זמן לארוחת בוקר? ובודאי לא לכזאת הנקראת "בריאה". אך עם הכנה מוקדמת, תוכלי להקים שולחן בר של חטיפים בריאים עבור בני משפחתך הממהרים ממצווה למצווה ולאלו המגיעים אליכם עם משלוחי המנות.
הקונוסים המוצעים כאן זמינים ובריאים ויש משהו לכל גיל וטעם. הכל מקמח מלא, מופחת שומן ו/או וסוכר ומלא טעם, לצעירים ולמבוגרים כאחד.
תוכלי להרחיב את מוטיב הקונוסים ולקשט את השולחן בכובעי ליצן וגביעי גלידה ריקים הניתנים למילוי כמשלוח מנות לקטנים (ובעצם לכל אחד). זה יהפוך את הביקור בביתך לבלתי נשכח!
קונוסים ממולאים בפלפלים צבעוניים
בעזרת קונוסים ממתכת (המיועדים לאפיה), מכינים קונוסים דקורטיביים אלו מבצק לחלות. כשממלאים אותם במילוי פיקנטי וצבעוני כמו ירקות מוקפצים או פלפלים צבעוניים, הרי לך מנה ה"מטעימה" לכל אירוע ואירוח!
החומרים לבצק: (ל-20 קונוסים בערך)
½3 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים
½1 כפיות מלח
¼ כוס שמן קנולה
½1 כפות דבש
¼1 כוסות מים חמימים
ביצה טרופה למריחה
שומשום לבן ושחור לקישוט
למילוי:
2 בצל בינוני
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
3 גמבות
3 פלפלים צהובים
3 פלפלים כתומים
1 פלפל ירוק
1 כפית מלח
1 כפית רוטב סויה
1 כף שומשום קלוי
אופן ההכנה:
הכיני בצק מהחומרים לבצק והשהי כשעה להתפחה בכלי מכוסה. בינתיים, הכיני את המילוי:
קצצי את הבצלים ושימי במחבת. אדי בשמן עד לשקיפות. הוסיפי את השום הכתוש ואדי כ-3 דקות. חתכי את הפלפלים לרצועות דקות והוסיפי למחבת. הוסיפי מלח ורוטב סויה וערבבי. אדי על אש נמוכה עד לריכוך.
קלי את השומשום במחבת יבשה על אש גבוהה כ-2 דקות או עד שהשומשום משחים קלות. הוסיפי לירקות המאודים וערבבי.
הכיני את הקונוסים: חלקי את הבצק לשניים. רדדי כדור אחד לעלה בעובי כ-½ ס"מ. חתכי רצועות ברוחב ס"מ אחד ולפפי רצועה אחת מעל הקונוס ממתכת באופן הבא: הצמידי פינה אחת מרצועת בצק לחוד של המתכת ולפפי בסיבוב ספירלי עד לחלק הרחב של הקונוס. הניחי על תבנית אפיה מרופדת בניר כשה"תפר" כלפי מטה. המשיכי כך עם שאר הרצועות. השהי לתפיחה נוספת כחצי שעה, משחי בביצה טרופה ופזרי מעל מעט שומשום.
אפי בחום 200 מעלות כ-20 דקות או עד להשחמה נאה. שחררי את קונוסי המתכת מהצורות האפויות ומלאי בפלפלים.
פינטיפ!
ירקות מוקפצים מתאימים ביותר כמילוי לקונוסים הללו.
קונוסי פיצה-פסטה
גביעי גלידה מצופים בצק לפיצה וממולאים אטריות בטעם פיצה. שילוב יוצא דופן במראה ובעיקר בטעם!
החומרים: (ל-18 קונוסים)
18 גביעי גלידה
לבצק:
¼2 כוסות קמח מלא
2 כפיות שמרים יבשים
¼1 כוס מים חמימים
¾ כפית מלח
החומרים לפסטה בטעם פיצה:
1 חבילה אטריות מסולסלות (500 גרם)
1 כף שמן זית
1 כפית שום כתוש
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כפות מים
½ כפית אורגנו
½ כפית סוכר
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (לבחירה)
אופן ההכנה:
הכיני בצק מהחומרים לבצק והשהי כשעה להתפחה בכלי מכוסה. בינתיים בשלי את האטריות לפי ההוראות המצוינות ע"ג האריזה.
הכיני רוטב משאר החומרים חוץ מהגבינה הצהובה וערבבי עם האטריות המבושלות.
להכנת הקונוסים, רדדי את הבצק לעלה דק וחתכי לרצועות ברוחב ס"מ אחד. לפפי רצועת בצק מעל גביע גלידה כשאת מתחילה מהחוד. הצמידי ולפפי בסיבוב ספירלי עד לחלק הרחב של הגביע.
כסי תבנית גדולה וריקה של ביצים בניר כסף. חוררי את המקומות הקעורים בעזרת מספריים. הניחי את תבנית הביצים מעל הרשת של התנור. הכניסי את הגביע המצופה בבצק לאחד החורים כדי שיאפה "בעמידה". המשיכי ללפף ולהעמיד את שאר הגביעים באותו האופן.
אפי בחום 200 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה נאה.
מלאי כל גביע בפסטה מתובלת, פזרי גבינה צהובה מגוררת מעל וחממי בתבנית הביצים לפני ההגשה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
פינטיפ!
אם ברצונך להגיש קונוסים אלו כשהם אינם חלביים, חממי ללא הגבינה הצהובה. התוצאה תהיה טובה גם כך.
קונוסי פילו עם צ'יפסים אפויים
קל להכין צורת קונוסים מבצק פילו. הבצק מגיע כדפים דקיקים והם מוכנים לשימוש לאחר הפשרה מלאה בטמפרטורת החדר (כ-5 שעות). בצק הפילו עשוי מקמח ומים בלבד. משמע הדבר: בבצק פילו יש 0% שומן! לכן, הקפידי להבריש היטב כל שכבה בשמן (ועדיף שמן זית לתוספת בריאות).
אם תאפי את הצ'יפס במקום לטגנם, תחסכי קלוריות נוספות. שיטה מוצלחת לאפית צ'יפס בהמשך.
החומרים: ל-8 קונוסים
12 "דפי" פילו
½ כוס שמן קנולה/ זית או ספריי שמן
2 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים למקלות
¼ – ½ כוס שמן קנולה או זית
מלח לפי הטעם
להכנת הקונוסים:
פתחי את הגליל של בצק הפילו. הפרידי בזהירות את העלה העליון והניחי על משטח העבודה. כסי את שאר העלים במגבת מעט לחה או בניילון למניעת התייבשות הבצק (הקפידי לעשות זאת בכל פעם לאחר הורדת עלה נוסף מהערימה).
בעזרת מברשת למריחת ביצה, הברישי שמן על פני כל העלה בצורת "שתי וערב" ובמיוחד בקצוות העלה. לחילופין, תוכלי לרסס בספריי שמן.
הורידי את הכיסוי שמעל הדפים והפרידי עלה נוסף. הניחי מעל העלה הקודם. הברישי בשמן כמו את העלה הראשון. הפרידי עלה שלישי, הניחי מעל 2 העלים המשוחים בשמן ומשחי גם אותו בשמן.
חתכי את הפילו ל-2 רצועות מלבניות ארוכות ושוות.
הכיני קונוס מכל מלבן באופן הבא: גלגלי את הפינה התחתונה כלפי מעלה והמשיכי לגלגל עד סוף הרצועה (אפשר להעזר בקונוס ממתכת המיועד לאפיה). הניחי על תבנית אפיה המרופדת בנייר אפיה כשה"תפר" כלפי מטה. עשי כך גם עם הרצועה השניה.
המשיכי להכין קונוסים משאר העלים באותו האופן.
אפי בחום 200 מעלות כ-10 דק' עד להזהבה.
להכנת צ'יפסים אפויים:
רפדי תבנית אפיה בנייר. שפכי את השמן על התבנית. הוסיפי מלח לפי הצורך. שימי את התפו"א החתוכים בתבנית וערבבי אותם עם השמן והמלח. שטחי את התפודים על התבנית בשכבה אחידה.
אפי ב-200 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה נאה.
מלאי כל קונוס פילו בחופן צ'יפס וסדרי על צלחת או מגש להגשה.
פינטיפ!
אפשר להחליף בין סוגי הקונוסים והמילויים השונים לאפקט דומה אך שונה לפי הטעם האישי שלך או של אורחייך.
גלידה חמה ביתית
הגלידה החמה במכולת קורצת לילדים מתחילת החורף. לפעמים את מתפתה לקנות כדי לשמח את ילדייך אך אחרי הטעימה הראשונה, כולכם מאוכזבים – הילדים מהטעם ואת מ(חוסר)הבריאות.
הכיני גלידה חמה בעצמך מעוגת שוקולד עם קמח מלא, קשטי בריצ' וסוכריות (פורים, בכל אופן…) והשמחה תרקיע שחקים!
החומרים: ל-18 "גלידות"
½1 כוסות קמח מלא
1 כף אבקת אפיה
⅔ כוס קקאו
½1 כוסות סוכר
2 כפות סוכר וניל
¾ כוס מים
⅓ כוס שמן
⅓ כוס רסק תפוחי עץ
4 ביצים
18 גביעי גלידה
אופן ההכנה:
ערבבי את החומרים היבשים בקערה אחת. הוסיפי את שאר החומרים וערבבי בכף.
כסי תבנית גדולה וריקה של ביצים בניר כסף. חוררי את המקומות הקעורים בעזרת מספריים. הניחי את תבנית הביצים מעל הרשת של התנור.
מלאי גביע בעיסה עד ל3/4 מגובהו והניחי באחד החורים. המשיכי כך עם שאר הגביעים. הכניסי לתנור בזהירות! ואפי בחום 180 מעלות כ-20-30 דקות.
הוציאי מהתנור וקררי. קשטי כרצונך.
פורים שמח ובהצלחה!
מינדי רפלוביץ מפתחת מתכונים וכתבת מדורי אוכל קרוב ל25 שנה בעיתונים ובמגזינים שונים בארץ ובעולם.
הוציאה לאור ספר בישול רב המכר "מתבשל פה משהו" לפסח ולכל השנה ומתאים גם לרגישים לגלוטן.
היום מינדי עוזרת לאמהות עסוקות להכין ארוחות מזינות למשפחה ולהתנהל המטבח בצורה יעילה ומהנה.
לשאלות ולתגובות, שלחו מייל למינדי:[email protected]
5 תגובות
באמת רעיון נפלא …..אבל לא בפורים אין זמן לזה אלה אם כן להכין להקפיא ולהפשיר לפני המילוי.זה נחמד ובאותו אופן להכין בצק מתוק ולמלא ….תודה על הרעיון נאמץ אותו בהצלחה ופורים שמח
יוהו , איזה יופי !
הרבה זמן חיפשתי מתכון מוצלח להכין עם הקונוסים שיש לי בבית
ממש בזמן !
מקווה שבני הבית יהנו מזה כמו שאר המתכונים המוצלחים שלך !
פורים שמח !!!!!!!
הרעיון מגניב המתכונים נראים מושלמים והתוצאה מממש יפה
רק שכל ההקדמה מיותרת לחלוטין
לא מצאתי פה שום פיתרון לבריאות הכל מלא פחמימות
לא נוחות לעסוקים במצוות- יש בצק המוציא שמצריך נטילה וברכת המזון…
ולא קל בכלל עבודה מטורפת בשביל בני הבית עוד לפני סעודת פורים
תמצאי לי משועממת שתעשה את זה? או קוסמת…
מי אמר שפחמימות זה לא בריא?
פחמימה זה מרכיב עיקרי בשביל התזונה המאוזנת שלך.
אם תוכלי כמויות לא פורפורציונליות מפחמימות ריקות קמח לבן אורז לבן וכו׳ באמת תגיעי לתוצאות לא רצויות כמו בכל דבר אחר.
הגב׳ כתבה שזה דורש הכנה מראש מתאים למי שמתארגנת מוקדם. מניחה על השולחן וממשיכה הלאה.
תמיד אפשר להמיר בצק למזונות עם יותר סוכר או מיץ פירות.
אגב, ידעת שבעגבניה יש הרבה פחמימות? בד"כ נכניס אותה לכל סלט בריא.
ולגבי הירקות המוקאפצים. הירק שומר על הערך התזונתי שלו מצוין כשאין הרבה בישול והמוקפצים. בדיוק על זה☺
בהצלחה!
ופורים שמח!!!?
וואו
זה נראה מקסים
אני הולכת להכין את זה לסעודת הפורים… מקווה שבני משפחתי לא יראו קודם, שאני אהיה היצירתית!!!
תודה לך מינדי
אגב, אני מאוהבת במתכונים שלך, יש לי את הספר לימות השנה ולפסח, הוא יד ימיני בהכנות לפסח
עלי והצליח!